Cat de multe stiu copiii despre sex si sexualitate

Cat de multe stiu copiii despre sex si sexualitate

La Meditatii pentru parinti, vorbim despre sursele de informare ale copiilor cand vine vorba de sex, si ce stiu ei despre sex si sexualitate, in functie de varsta.

„Copiii, in functie de varstele pe care le au, mai degraba nu stiu lucruri despre ei, despre corpul lor, despre sexualitate, despre intimitate si despre relatii”, explica Diana Dragu, specialist in parenting.

In etapa de varsta 3-6 ani, cele mai multe intrebari ale copiilor au legatura cu anatomia lor si cu functionarea propriului corp (de exemplu, baietii se intreaba ce este erectia).

Multi adulti nu prea vor sa impartaseasca aceste informatii cu cei mic, din gresita preconceptie ca le-ar fura inocenta copilariei. „In absenta unor programe integrate de educatie sexuala, copiii isi iau informatiile de pe unde apuca”, mai spune Diana Dragu. Iar surse de informare precum mediul online, colegii sau filmele pornografice sunt adesea eronate, distorsioneaza realitatea si ii pot chiar speria pe copii.

Mai multe despre cum ii ajutam pe copii sa se informeze corect despre sex iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s