Vulpea si puii (de la 5 ani)

„Vulpea si puii” este un joc foarte bun pentru a-i ajuta pe copii sa faca miscare, sa socializeze si, cel mai important, sa se distreze! Afla aici regulile jocului si hai in parc!

Materiale necesare: Creta (pentru desenul pe asfalt), sfoara (daca se joaca pe iarba) sau un betisor (daca se joaca pe pamant).

Pregatirea jocului:

Pentru acest joc este nevoie de cel putin 3 copii. Mai intai, se deseneaza un patrat pe terenul de joc. Daca joci acest joc pe asfalt (ceea ce n-ar fi foarte bine), vei avea nevoie de creta pentru a desena patratul. Daca il joci pe iarba, va trebui sa ai niste sfoara, ca sa trasezi liniile patratului. Daca il joci pe pamant fara iarba, atunci deseneaza patratul cu un betisor. Acest patrat este foarte important, pentru ca reprezinta adapostul pasarilor.

Desfasurare:

Un jucator va fi ales sa fie Vulpea, iar un altul Cocosul. Ceilalti sunt pui si trebuie sa ramana in adapost, adica in patratul desenat in terenul de joc. Cand Vulpea intra intre ei – fara ca ei sa stie – toti puisorii trebuie sa alerge speriati si sa se ascunda in spatele Cocosului. Daca Vulpea ii prinde inainte de a se ascunde in spatele Cocosului, atunci sunt eliminati din joc. Jocul se incheie cand Vulpea prinde si ultimul pui.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s