Sfaturi pentru o protectie solara completa

Sfaturi pentru o protectie solara completa

Pe timp de vara, protejarea pielii inseamna mai mult decat sa folosesti o crema de protectie solara. La Traieste Sanatos cu Simona, iti vorbim despre toate elementele care te apara de razele periculoase ale soarelui, atat la nivel extern, cat si intern.

Pe langa faptul ca ne dam cu crema si ca evitam orele in care soarele arde cel mai tare (desi nu este mereu posibil), mai sunt cateva lucruri pe care le putem face, pentru a ne proteja din interior.

Ne facem intern protectia externa a pielii”, spune dr. Ruxandra Constantina, medic de familie.

S-ar putea sa te surprinda, dar sunt foarte multe alimente care contribuie la protejarea pielii. Primul pas este sa renuntam la prajeli, grasimi si fast-food. In schimb, este important sa ne concentram pe fructe si legume proaspete, mai ales pe cruditati in culorile rosu, portocaliu si galben, intrucat acestea contin betacaroten, care ofera protectie solara.

Apoi, uleiul de catina are efecte de fotoprotectie si este plin de antioxidanti. Capsulele cu ulei de catina sunt foarte bune de luat inainte de expunerea la soare. Tot pentru fotoprotectie mai sunt indicate si ceaiurile albe sau verzi.

Afla si mai multe sfaturi de protectie solara, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s