Cum faci o bagheta magica de vrajitor

Saptamana aceasta se implinesc 20 de ani de la lansarea primei carti din seria Harry Potter – Harry Potter si Piatra Filosofala, una dintre cele mai indragite si mai citite carti pentru copii (si nu numai) din intreaga lume.

O asemenea aniversare merita sarbatorita in multe moduri: (re)citind cartile din seria scrisa de J.K.Rowling, urmarind filmele Harry Potter sau asezandu-te impreuna cu copilul tau la masa de lucru pentru a va face propriile baghete magice de vrajitor. Ne-am gandit ca e o activitate potrivita pentru a sarbatori cei 20 de ani de Harry Potter. In plus, nici nu ai nevoie de foarte multe materiale, iar bagheta va fi gata destul de repede (cat ai spune Expelliarmus’).

Materiale necesare:

  • bete de lemn (crengute uscate culese din parc sau din padure)
  • pasta polimerica (fimo) de diferite culori
  • cutit

Dupa ce ai facut o plimbare in parc impreuna cu cel mic, in cautare de bete, curata-le de coaja uscata folosind un cutit, apoi pregateste pe masa de lucru mai multe sortimente de pasta polimerica si lasati-va imaginatia la joaca! Suntem siguri ca betele se vor transforma in baghete magice extraordinar de frumos decorate.

Dupa ce ai terminat de decorat betele, aseaza-le cu grija pe gratarul cuptorului preincalzit si lasa-le la „rumenit” timp de 20-30 de minute (in functie de recomandarile de pe ambalajul pastei polimerice).

Dupa ce si-au facut incalzirea in cuptor, baghetele sunt pregatite sa faca magie!

Provoaca-l pe copilul tau sa va jucati de-a magicienii si inventati propriile voastre vraji!

Sursa foto: http://www.doodlecraftblog.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s