Parazitii intestinali: Manifestari la copii

Parazitii intestinali: Manifestari la copii

Cum recunosti parazitii intestinali si cum iti dai seama daca piciul tau este infectat cu vreunul? La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem despre cele mai des intalnite parazitoze si cum sa le recunosti.

Daca vorbim despre cat de usor se iau, atunci sunt doua parazitoze care se diferentiaza de restul: giardia si oxiuroza. Acesti paraziti se transmit foarte usor, prin manute murdare, jucarii impartite si obiecte nespalate. Totodata, acestia se observa rapid, fie printr-un examen coproparazitologic, fie prin manifestari precum: dureri abdominale, tulburari de tranzit si, in cazul oxiurilor, mancarimi ale nasului si ale funduletului.

Insa sunt si parazitii intestinali care nu se observa asa de usor si care se iau mai greu, doar pe cale digestiva, de la alimente infectate. Aici, vorbim despre parazitoze precum ascaridoza si tricocefaloza sau trichiuriaza. Sau mai este si cryptosporidium, in cazul apei infectate (daca apa nu este bine filtrata).

Mai multe despre parazitii intestinali ne spune dr. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s