De la dezvoltare emotionala pana la Gradinite fara Bullying

De la dezvoltare emotionala pana la Gradinite fara Bullying

De ce este nevoie sa ii ajutam pe copii sa invete emotiile si sa le recunoasca pe ale lor? Cum ii ajutam sa faca fata sentimentelor puternice? Pentru o mai buna dezvoltare emotionala a copiilor nostri, am gandit proiectul Gradinite fara Bullying. Despre cum se desfasoara actiunea si ce urmareste iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Multi dintre noi nici acum, la varsta adulta, nu stim sa ne gestionam sau chiar sa ne recunoastem emotiile in totalitate. Asa, ajungem in situatii pe care mai tarziu le regretam.

Insa, daca la varsta adulta ne schimbam mai greu comportamentele, macar putem face ceva pentru copiii nostri, pentru o dezvoltare emotionala armonioasa.

Din dorinta de a-i ajuta pe cei mici sa isi recunoasca si sa isi gestioneze propriile emotii, Asociatia Parintilor Isteti, in parteneriat cu Itsy Bitsy FM si cu finantarea Primariei Sectorului 3, a lansat proiectul-pilot Gradinite fara Bullying, in Sectorul 3, Bucuresti”.

Despre campanie a venit Adriana Mitu, facilitator de programe educationale pentru copii si partener al campaniei, sa ne vorbeasca la Meditatii pentru parinti.

Cum se ajunge la Gradinite fara Bullying

Proiectul consta intr-un concurs, in care se pot inscrie grupele din gradinite. Inscrierea se face pe baza unei fotografii a unui emometru construit la clasa. Emometrul este un instrument pe care sunt afisate cele mai puternice emotii si fotografiile copiilor.

Dar emometrul nu este facut doar de decor, ci este menit sa fie folosit zilnic, de copii si educatori. Zilnic, dimineata, fiecare copil isi asaza fotografia in dreptul emotiei pe care o simte in acel moment. Astfel, educatorul isi poate da seama unde se afla fiecare copil in parte, dar unde este si nivelul clasei.

Bineinteles ca, in momentul in care copilul este furios, in care este frustrat, in care este rusinat, trist si asa mai departe, stim ca el nu este dispus sa se implice in invatare, pentru ca el nu are, din punct de vedere cognitiv, capacitatea sa faca lucrul acela in momentul respectiv”, explica Adriana Mitu.

Concursul „Gradinite fara Bullying, in Sectorul 3, Bucuresti” se desfasoara pana pe data de 22 octombrie 2017. Grupele castigatoare vor avea ocazia sa ia parte la un spectacol Itsy Bitsy, unde invitat special va fi Zapa, care le va povesti copiilor mai multe despre emotii.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s