Jocuri de imprietenire la scoala

Pentru ca prima saptamana de scoala este o ocazie buna de imprietenire, iti propunem cateva jocuri care ii pot ajuta pe copii si pe profesori sa sparga gheata, sa se cunoasca si sa se imprieteneasca:

Bomboanele introductive

Ai nevoie de bomboane de culori diferite si de un saculet opac, in care sa le pui. Pentru fiecare culoare de bomboana, stabileste o categorie. De exemplu: rosu – hobby preferat, verde – amintirea de vacanta preferata; albastru – cartea preferata etc. Pune toate bomboanele in saculet si roaga-i pe copii sa se aseze in cerc. Fiecare copil ia cate o bomboana din saculet si spune cate ceva despre sine, in categoria extrasa.

Prinde mingea

Ai nevoie de o minge usoara. La fel ca la primul joc, toata lumea se asaza in cerc. Arata-le copiilor mingea si explica-le ce inseamna ea. Cine tine mingea trebuie sa spuna ceva interesant despre sine. Apoi, arunca mingea altcuiva. Jucati jocul pana cand mingea a ajuns la toata lumea.

Doua adevaruri si o minciuna

Nu ai nevoie de materiale pentru acest joc. Fiecare jucator spune trei afirmatii despre sine. Doua sunt adevaruri si una este o minciuna. Le poate spune in ce ordine vrea si oricum vrea. Important este sa nu spuna care e care. Restul grupului trebuie sa ghiceasca minciuna. Se voteaza in grup, iar la final jucatorul spune care era, de fapt, minciuna. Se continua jocul pana cand fiecare participant a spus doua adevaruri si o minciuna despre sine.

Jocul cu sfoara

Ai nevoie de un ghem de lana (sau mai multe, daca vrei sa folosesti mai multe culori) si o foarfeca. Taie mai multe bucati de sfoara, de dimensiuni diferite, cat sa fie pentru toata lumea. Lungimile pot varia de la 20 cm pana la 70 cm. Pe rand, fiecare jucator ia cate o bucata de sfoara, fara sa isi dea seama cat de lunga este. Jucatorul trebuie sa vorbeasca despre sine cat timp isi infasoara sfoara pe degetul aratator. Jocul continua pana cand toata lumea face asta. Amuzant este cand cineva trage o sfoara foarte lunga si este nevoit sa inceapa sa improvizeze.

Cand bate vantul

Jocul seamana putin cu Scaunele Muzicale. Aranjeaza toate scaunele in cerc si roaga pe toata lumea sa se aseze pe cate un scaun. Tu stai in mijloc si spune-le asa: „Vantul bate pentru toata lumea care se joaca Pokemon GO”! Toti cei care joaca Pokemon Go trebuie sa se ridice si sa isi schimbe locul. Asaza-te si tu pe un scaun. Ultimul jucator va ramane in mijloc si va fi randul sau sa propuna o categorie: „Vantul bate pentru toti cei care au citit Jurnalul unui Pusti”. Poate fi orice categorie.

Mai stii si alte jocuri de imprietenire?

Vezi aici si alte idei de pus in practica la scoala:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s