Deseneaza personajul

Fie ca iesi in parc sa desenezi cu creta, fie ca esti in oras si mazgalesti pe un servetel, iata un joc creativ, pe care il poti propune oricand!

Un timp in familie de calitate nu se calculeaza in numarul de minute petrecute impreuna, ci in zambete, rasete si dragoste. In plus, in timpul saptamanii, timpul petrecut alaturi de copilul tau este destul de limitat. Poate ca nu ai mereu energie sa pornesti un joc lung.

De aceea, iti recomand urmatorul joc de desenat, pe care il poti juca aproape oriunde (mai putin cand esti la volan), care ii va testa creativitatea micutului tau si care sigur va genera hohote de ras in familie.

Daca sunteti mai multi, stabiliti un „arbitru” al jocului. Arbitrul numeste un personaj (poate fi un animal, un personaj din desene animate, o ruda sau oricine s-ar potrivi. Apoi, toti ceilalti au la dispozitie un timp precis, in care sa deseneze acel personaj; cu cat este mai scurt timpul, cu atat rezultatele vor fi mai amuzante (pot fi 5-10 secunde, pana la un minut – arbitrul decide).

Cand timpul s-a scurs, toata lumea isi arata desenele, iar arbitrul decide care este cel mai bun. Din nou, arbitrul poate stabili castigatorul dupa ce regula vrea el (exprimata de la inceput): cel mai haios desen, cel mai corect, cel mai colorat, cel mai creativ etc.

Si mai amuzant este cand participantii nu cunosc foarte bine personajul si il deseneaza asa cum cred ei de cuviinta.

Daca sunteti doar doi, tu si copilul tau, personajul de desenat poate fi unul din voi. Poti propune sa va faceti portretele unul altuia sau, pe rand, sa va desenati pe fiecare. In acest caz, iti sugerez sa va asezati spate in spate. S-ar putea sa descoperi ca micutul tau te vede total altfel decat te vezi tu pe tine!

Vezi si:

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s