Cum faci un om de zapada in casa

Copiii sunt cei mai incantati atunci cand ninge si pot construi oameni de zapada. Nu stim cand si daca vom avea parte de zapada in aceasta iarna, dar ii poti propune copilului tau sa faceti impreuna un om de zapada chiar daca afara e uscat. Il puteti face in casa. Nu te speria, nu e vorba de un om de zapada adevarat, care sa se topeasca pe covorul din sufragerie, ci de un „om de zapada electrocasnic”. Mai exact, te invitam sa-ti costumezi frigiderul intr-un om de zapada vesel si zambitor. Asa ca pune deoparte magnetii de pe frigider si pregateste urmatoarele materiale:

  • Hartie neagra si portocalie
  • Hartie de impachetat cu model de Craciun
  • Foarfece
  • Creion
  • Metru de croitorie
  • Banda dublu adeziva
  • Doua pahare (sau cani): unul mai mare si unul mai mic

Ce ai de facut:

Foloseste paharul mai mare pentru a desena doua cercuri pe o coala de hartie neagra si decupeaza-le. Acestia vor fi ochii omului de zapada. Foloseste apoi paharul mai mic pentru a desena conturul a opt, noua cerculete. Decupeaza-le si pe acestea – vei face cu o parte din ele gura omului de zapada, iar restul vor fi nasturii hainutei sale. Omului ii trebuie si un nas, asa ca decupeaza un triunghi din hartia portocalie.

Masoara frigiderul pe latimea usii si taie o fasie potrivita din hartia de impachetat, lata de 15-20 de centimetri, si inca o fasie la fel de lata, dar mai scurta, de 30-40 de centimetri.

Odata decupate toate acestea, ai tot ce-ti trebuie pentru a-ti transforma frigiderul intr-un om de zapada. Lipeste cu banda dublu adeziva ochii, nasul si gura. Prinde-i apoi omului un fular din hartia de impachetat, iar la final cativa nasturi negri.

Te poti lauda de acum ca ai in bucatarie un om de zapada plin de bunatati.

Iata si un tutorial video cu transformarea frigiderului in om de zapada:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s