Cum construiesti o baza sanatoasa a alimentatiei?

Dupa diversificare, urmatorii pasi in alimentatia copilului sunt extrem de importanti. Despre ce ii dai puiului tau sa manance dupa 1 an afli acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

„Tot ceea ce oferim de la momentul conceptiei pana la varsta de 2 ani constituie baza alimentatiei viitorului adult”, explica Eugenia Dobrescu, tehnician nutritionist.

Aceasta afirmatie poate pune multa presiune pe umerii parintilor, daca nu sunt pregatiti. De aceea, in aceasta editie din Traieste Sanatos, vorbim despre cum le consolidam viitorilor adulti obiceiuri sanatoase in alimentatie.

Dupa varsta de un an, copiii pot trece de la mancare pasata si piureuri la mancaruri propriu-zise, asa cum mancam si noi, adultii. In perioada 1-3 ani, cei mici sunt foarte curiosi vizavi de ce au parintii in farfurie, asa ca este foarte important sa le oferim exemple sanatoase.

Tot acum este momentul in care, in alimentatia copilului, se formeaza gusturi, obiceiuri si chiar si comportamente la masa, ce vor ramane cu el toata viata.

Cum ii oferi un exemplu pozitiv in alimentatie copilului tau? Afla aici.

Vezi si:

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s