Ce poti face cu o cutie de carton?

Ce poti face cu o cutie de carton? Posibilitatile sunt nenumarate, daca te lasi ghidat de imaginatie! Eu iti propun trei idei haioase.

In loc sa arunci la gunoi cutiile de pantofi, de la electrocasnice sau de la alte obiecte, recicleaza-le intr-un mod creativ! Dintr-o simpla cutie de carton, copilul tau, cu putin ajutor din partea ta, poate realiza jucarii sau spatii de joaca, asa cum isi doreste.

  • Patut pentru jucarii

Cand un copil are o jucarie de plus preferata sau o papusa pe care o iubeste, vrea sa ii ofere tot confortul din lume. Asadar, ajuta-l sa ii construiasca jucariei sale un patut.

Ai nevoie de: o cutie de carton (ceva mai mare), un cutter si o rigla.

Taie cutia in mai multe bucati, astfel (cu dimensiunile din imagine):

cartonTaieturile de pe bucatile de carton sunt pentru a monta patutul. Pe langa cele doua tablii, celelalte bucati din imagine reprezinta picioarele patului. De asemenea, vei mai avea nevoie de o bucata de carton, cu dimensiunile de 50 x 33 cm, care va fi baza patutului.

Dupa finalizare, poti adauga si un mic cearceaf si o pernuta. Iata cum ar trebui sa iasa patutul gata montat:

patut2

  • Aragaz din carton

Ai nevoie de: o cutie de carton (cu dimensiunile de 30 x 30 x 55 cm), un cutter, un snur gros, 3 capace colorate, 4 CD-uri, o alta bucata de carton (cu dimensiunile de 30 x 50 cm), lipici, banda adeziva.

Cu banda adeziva, lipeste cutia, astfel incat sa fie inchisa pe toate partile. Pe o parte a cutiei, foloseste cutterul pentru a taia o mica usa (aceasta va fi usa cuptorului). De asemenea, de o parte si alta a usitei, taie doua gauri mici; prin ele, va trece snurul – ce reprezinta manerul cuptorului (nu uita sa faci nod).

Pe partea de sus a cutiei, lipeste cele 4 CD-uri (acestea vor fi ochiurile de la aragaz). Tot in partea de sus, pe spate, lipeste si bucata de carton (cea de 30 x 50 cm), indoindu-i marginile ca in imaginea de mai jos (acesta va fi capacul aragazului).

Deasupra usitei de la cuptor, lipeste capacele colorate (acestea vor fi butoanele aragazului).

Iata cam ce ar trebui sa iasa:

aragaz

 

  • Orasel din carton

Pentru aceasta idee, ai nevoie doar de o cutie de carton cat mai mare, multe carioci colorate si o doza mare de imaginatie!

Provoaca-ti copilul sa deseneze un orasel, in care sa se poata „plimba” jucariile sale: sa deseneze stradute, parcuri, treceri de pietoni etc.

orasel

Voi ce ati construit dintr-o cutie de carton?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


5 comentarii la „Ce poti face cu o cutie de carton?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s