Cum suplimentezi vitaminele copilului primavara

Chiar daca primavara este o sursa bogata de vitamine, din fructele si legumele de sezon, tot exista situatii in care cei mici au nevoie de suplimente alimentare. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem in ce conditii este indicat sa suplimentezi vitaminele micutului tau. „Teoretic, noi ar trebui sa asiguram tot ce ii este necesar … Continuă lectura „Cum suplimentezi vitaminele copilului primavara”

Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala
Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala

Este important sa stim cum sa ii ajutam pe cei mici sa aiba si sa isi mentina o postura corecta, la scoala. Mai multe despre sanatatea copilului scolar iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona. Doua dintre principalele probleme de postura la copiii scolari sunt: cum isi tin ghiozdanul in spate; cum stau in banca. … Continuă lectura „Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala”

Cum se ia conjunctivita vara si cum o tratezi

Dintre bolile verii, conjunctivita este printre cele mai intalnite, pentru ca se poate lua foarte usor. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa iti feresti copilul de conjunctivita vara si, in caz ca vezi vreun simptom al afectiunii, cum sa tratezi boala. „Este foarte important sa alegem cu grija locurile in care ne … Continuă lectura „Cum se ia conjunctivita vara si cum o tratezi”

Solutii pentru probleme digestive vara

Mai ales in primii ani de viata, orice copil are stomacelul foarte sensibil, iar vara risca sa se imbolnaveasca mult mai usor, din pricina caldurii. De aceea, la Traieste Sanatos cu Simona, am adunat o serie de solutii pentru probleme digestive vara. Descopera-le aici. „Vara, alimentele sunt foarte sensibile. Mare grija la alimentele care se … Continuă lectura „Solutii pentru probleme digestive vara”

9 moduri de a avea grijă de intestinul copilului tău în timpul sărbătorilor

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate cu atâta bucurie, încât, uneori, lăsăm garda jos și ajungem să facem toate poftele copiilor, când vine vorba de alimentație. Obiceiurile alimentare normale de până atunci dispar parcă, învăluite de magia bucuriei, a cadourilor, a prietenilor aflați în vizită și a meselor copioase care conțin adesea preparate grase și foarte … Continuă lectura „9 moduri de a avea grijă de intestinul copilului tău în timpul sărbătorilor”

Sfaturi pentru a menține copiii sănătoși pe timpul iernii

Să-i îmbrăcăm în hainele cele mai groase pe care le avem, să-i ținem în casă, la căldură, să le interzicem să alerge, de teama de a nu transpira nu sunt cele mai bune măsuri pe care le putem lua pentru a-i proteja pe copii de noianul de răceli cu care vine anotimpul rece. Iarna, activitatea … Continuă lectura „Sfaturi pentru a menține copiii sănătoși pe timpul iernii”

13 moduri de a elimina congestia nazală și durerea de gât

În primii ani de viață, sănătatea copiilor poate fi pusă la încercare, de la afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema și erupțiile cutanate, până la răceală, alergii, dureri de burtă, de urechi, de gât, nas înfundat. Nu-i de mirare, având în vedere că sistemul lor imunitar este incomplet dezvoltat. Mai mult de-atat, copiii foarte … Continuă lectura „13 moduri de a elimina congestia nazală și durerea de gât”

Vitamina C pentru copii: cele mai bune beneficii

Mai ales ca părinte, am înțeles cât de importante sunt vitaminele și minerale pentru bunăstarea și sprijinirea sănătății copiilor noștri. Nu întâmplător, ne testăm imaginația și răbdarea în a găsi cele mai bune și mai aspectuoase combinații, care să ascundă, mai ales în cazul mofturoșilor, avocado, brocoli și tot felul de legume și fructe minunate … Continuă lectura „Vitamina C pentru copii: cele mai bune beneficii”

De câtă vitamina C avem nevoie pentru a fi sănătoși?

Pe măsură ce copilul crește, încercăm să ne asigurăm că punem în lingurița de mâncare toți nutrenții, vitaminele și minerale de care are nevoie pentru a crește mare și sănătos. Îl înconjurăm cu dragoste, îi oferim toată atenția noastră și căutăm să facem pentru el cele mai bune alegeri în materie de educație și mai … Continuă lectura „De câtă vitamina C avem nevoie pentru a fi sănătoși?”

Diete speciale, gatite prin joc pentru copiii cu boli inflamatorii intestinale

Luna aceasta a debutat o serie de evenimente gastronomice si de socializare organizate pentru copiii cu boli inflamatorii intestinale si parintii acestora, la initiativa dnei Dr Iulia Tincu, gastroenterolog pediatru, a Asociatiei Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din Romania (ASPIIR) si a multor voluntari medici rezidenti si studenti in medicina. Organizatorii proiectului isi propun sa … Continuă lectura „Diete speciale, gatite prin joc pentru copiii cu boli inflamatorii intestinale”

Odată ajuns în colectivitate, copilul meu mai poate fenta răcelile?

Sosirea anotimpului rece pune, adesea, pe umerii părinților griji în plus, în special pe cele legate de menținerea sănătății copiilor. Răcelile, gripele, virozele nu au opreliște în această perioadă a anului, iar dacă cei mici sunt la vârsta la care frecventează grădinița sau școala, tolba de medicamente și de șervețele trebuie să fie mai mereu … Continuă lectura „Odată ajuns în colectivitate, copilul meu mai poate fenta răcelile?”

Cum prevenim și cum intervenim pentru vindecarea durerilor în gât?

Virozele, răcelile ce sosesc odată cu apariția primelor adieri tomnatice vin adesea însoțite de dureri în gât, de răgușeală sau nas înfundat. Iar dacă organismul nu e pregătit să le înfrunte, atacă fără milă și pe cel mic, dar și adultul. Așa ne trezim că la fiecare înghițitură simțim ca și cum cineva ne-ar strânge … Continuă lectura „Cum prevenim și cum intervenim pentru vindecarea durerilor în gât?”

Cum influențează dieta antiinflamatorie performanțele școlare ale copiilor

Odată cu venirea sezonului rece, ne pregătim atât noi cât și pe cei mici pentru a ține piept virozelor, răcelilor, invaziei virusurilor și a bacteriilor care ajung să ne slăbească organismul și să ne dea peste cap sistemul imunitar, iar copiii sunt în general mai vulnerabili la acest context. Lucru cert, misiunea noastră, a părinților, … Continuă lectura „Cum influențează dieta antiinflamatorie performanțele școlare ale copiilor”

Astenia de toamnă dă de furcă copiilor? Iată cum să-i ajutăm să-i facă față!

Trecerea de la un sezon la altul, schimbările bruște de temperatură, cantitatea mai redusă de lumină naturală, începerea școlii, presiunea pe care cei mici o pot resimți, toate îi pot bulversa aruncându-i într-o stare de moleșeală, de apatie, de neîncredere și de slăbiciune. Astenia de toamnă poate pune repede stăpânire pe noi, copii sau adulți, … Continuă lectura „Astenia de toamnă dă de furcă copiilor? Iată cum să-i ajutăm să-i facă față!”

Cauze pentru agitatia sau somnolenta copiilor

De cele mai multe ori, iti este usor sa-ti dai seama de ce piciul tau este prea agitat sau, dimpotriva, prea somnoros. Programul incarcat de la scoala, ora de culcare prea tarzie sau chiar o alimentatie nepotrivita pot afecta starea prichindelului. Dar ce faci cand nu poti explica aceste stari? La Traieste Sanatos cu Simona, … Continuă lectura „Cauze pentru agitatia sau somnolenta copiilor”

10 obiceiuri sănătoase pe care copiii ar trebui să le împrumute de la părinții lor

Ca părinți, transmitem copiilor noștri mai mult decât gene. Copiii sunt precum buretele, absorb tot ceea ce văd și aud, preiau comportamente și obiceiuri. Atât bune, cât și pe cele total nepotrivite. Mare grijă, așadar, la modul în care vorbim, în care acționăm sau reacționam în diferite situații. Este important să le arătăm copiilor noștri … Continuă lectura „10 obiceiuri sănătoase pe care copiii ar trebui să le împrumute de la părinții lor”

Cum ajutăm copiii să fie calmi, atenți și cu putere de concentrare

Odată cu venirea toamnei și începerea școlii și a grădiniței, suntem nevoiți să lăsăm în urmă zilele leneșe de vară, vacanța cu programul ei flexibil și relaxant și să repornim slalomul printre cursele extenuante de zi cu zi. Ritmul agitat și solicitant îi afectează în special pe copii, nevoiți să țină piept activităților tot mai … Continuă lectura „Cum ajutăm copiii să fie calmi, atenți și cu putere de concentrare”

Cum întărim imunitatea copiilor care intră toamna în colectivitate?

”Fă-ți iarna car și vara sanie!”, spune un proverb românesc, iar vorba asta înțeleaptă nu-i deloc de neglijat, mai ales dacă vorbim de sănătate. Sosirea toamnei pune piciorul în prag și nu ne mai lasă să mai visăm la zilele călduroase, în care am pus în cui lista cu medicamente și ne-am bucurat de soare, … Continuă lectura „Cum întărim imunitatea copiilor care intră toamna în colectivitate?”

Cum acționăm eficient în cazul diareei la copii

Cât de supărătoare și de chinuitoare poate fi diareea, o știm cu toții. Mai ales în cazul celor mici, care devin agitați și nervoși ori dimpotrivă, apatici și moleșiți, fără chef de nimic. Motivele de îngrijorare ale părinților sporesc și, odată cu ele, apar și cele mai sumbre scenarii. Cum ar trebui să procedăm pentru … Continuă lectura „Cum acționăm eficient în cazul diareei la copii”

La ce sa ai grija pentru a evita toxiinfectiile alimentare

Observam ca toxiinfectiile alimentare au loc mai in sezonul cald. De aceea, este bine sa cunosti situatiile in care te poti trezi cu o astfel de afectiune. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem la ce sa acorzi o atentie speciala in sezonul calduros. Dupa cum ne spune si dr. Ruxandra Constantina, toxiinfectiile alimentare sunt … Continuă lectura „La ce sa ai grija pentru a evita toxiinfectiile alimentare”


1 2 3 16