Vitaminele pentru copii: Cand le dam suplimente alimentare?

Vitaminele pentru copii: Cand le dam suplimente alimentare?

Exista doua moduri prin care poti asigura vitaminele pentru copii: o alimentatie echilibrata si suplimente alimentare. Cand apelam la suplimente? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

„Vitaminele sunt foarte importante pentru organism. Intervin in toate procesele metabolice si ajuta buna functionare a organismului”, explica Anca Bahrim, Farmacist Manager Sensiblu. „Sunt multe tipuri de vitamine si avem nevoie de toate.”

Cel mai usor mod de a ne lua necesarul de vitamine este printr-o alimentatie echilibrata, cu un accent pe fructe si legume. Totusi, sunt momente din an, in care nu avem parte de aportul necesar de vitamine, cum ar fi iarna.

In astfel de situatii, vitaminele pentru copii se iau din suplimente alimentare. Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, despre momentele in care le putem da copiilor suplimente vitaminice si cum ii pot ajuta acestea.

Vitaminele pentru copii din suplimente alimentare

In momentele in care cei mici au o carenta de vitamine, este foarte posibil sa observi urmatoarele manifestari:

  • risc crescut de infectii;
  • imunitate scazuta;
  • piele uscata, care se crapa;
  • caderea parului;
  • lipsa concentrarii;
  • astenie, oboseala si lipsa de energie.

In astfel de situatii, este indicat sa iti duci puiul la medicul pediatru, pentru a face o serie de analize. Ulterior, este foarte posibil ca doctorul sa iti recomande suplimente alimentare pentru cel mic.

Daca nu sunt manifestari serioase, poti apela la un supliment echilibrat de vitamine si minerale, care sa ii aduca prichindelului doza zilnica de energie si care sa ii completeze rezervele din organism.

Atentie, insa! Pentru unele vitamine, exista riscul de hipervitaminoza. Cu alte cuvinte, copilul risca sa aiba prea multe vitamine in organism. Problema poate sa apara in cazul vitaminelor A, D si E. In schimb, vitaminele de tipul B si vitamina C nu prezinta niciun pericol.

In cazul copiilor care fac sport, este indicat sa le dam un plus de energie, folosind un complex de vitamine.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s