Libertate si responsabilitate la conferintele Ai copil. Invata sa fii parinte!

Libertate si responsabilitate la conferintele Ai copil. Invata sa fii parinte!

Scoala Gimnaziala „Varlaam Mitropolitul” si Gradinita „Buna Vestire”, aflate sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, va invita la doua conferinte Ai copil. Invata sa fii parinte!, care vor avea loc pe 26 si 30 mai, la ora 18.00, la Ateneul din Iasi.

Cea de-a XIII-a editie propune doua intalniri pe tema „Libertate si responsabilitate” (tema anuala de inspiratie la Scoala Gimnaziala Varlaam Mitropolitul), care vor fi sustinute de parintele Constantin Necula si de Nadia Tataru, director Radio Itsy Bitsy.

Experienta duhovniceasca a libertatii

Intalnirea cu parintele Constantin Necula va avea loc vineri, 26 mai, incepand cu ora 18.00, tema discutiei fiind „Experienta duhovniceasca a libertatii”. Parintele va vorbi despre libertate ca punct nevralgic, activat de politica sociala si cultura media care ne inconjoara si despre responsabilitate ca o crestere in cunoastere. Prin aceasta conferinta, suntem invitati la un exercitiu de smerenie si admiratie a valorilor vii si de asumare a marturisirii Bisericii in viata cotidiana. Parintele Constantin Necula este conferentiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Șaguna” din Sibiu, autor si editor de carte, speaker la numeroase conferinte in tara si strainatate.

Inteligenta sistemica in educatie

A doua conferinta, cu tema „Inteligenta sistemica in educatie”, va fi sustinuta marti, 30 mai, de la ora 18.00, de Nadia Tataru, consilier de dezvoltare personala, mama, co-fondator si director Radio Itsy Bitsy FM. Conferinta propune un dialog despre originile noastre, credinte si tipare care ne ajuta sau ne blocheaza libertatea. Ca parinti, suntem responsabili nu doar de noi insine, ci si de cum ne crestem copilul. Și suntem responsabili nu doar de ingrijirea fizica si de educatia lui, ci si de toata hrana sufleteasca pe care i-o oferim.

Intrarea este libera la ambele conferinte

Ajunsa la cea de-a XIII-a editie, conferinta „Ai copil. Invata sa fii parinte!” se adreseaza parintilor si tuturor celor implicati in educatia copiilor, dornici sa invete cum sa aiba o relatie cat mai sanatoasa si armonioasa cu copiii. Evenimentul a avut ca invitati, pe parcursul celor douasprezece editii, speakeri cunoscuti: Cristina Negut, dr. Raluca Ghionaru, prof. univ. dr.  Pavel Chirila, Monica Reu, Cristina Trepcea, diac. Sorin Mihalache, Diana Teodorescu, Maica Siluana, prof. Florian Colceag, prof Virgiliu Gheorghe, Urania Cremene, Oana Moraru, Felix Tataru, Mihai Neamtu si multi altii si a devenit deja un eveniment educational de referinta, cu o audienta care s-a ridicat la peste 500 de parinti la fiecare editie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s