Suport in forma de omida pentru creioane si carioci

De cate carioci, creioane colorate, markere si pixuri are nevoie un copil pentru a-si face temele sau pentru a desena? De cat mai multe, stie bine orice parinte. Tocmai de aceea iti aratam, astazi, cum sa realizezi impreuna cu copilul tau un suport vesel si creativ in forma de omida, din role de carton, in care sa tineti (aproape) toate creioanele si cariocile din casa.

Materiale necesare: 

  • role de carton (de la hartia igienica sau prosoapele de bucatarie)
  • hartie colorata (verde, rosie, gri si alba)
  • foarfeca
  • lipici
  • marker negru
  • optional: capsator

Decupeaza din hartia verde fasii la dimensiunea rolelor de carton si „imbraca” apoi rolele in noile haine verzi, folosind lipici. In functie de cate role folosesti, omida va fi mai lunga sau mai scurta, dar la fel de simpatica.

Lipeste rolele intre ele, realizand corpul omizii (poti folosi fie lipici, fie un capsator, daca ai la indemana). Pastreaza insa o rola de carton pe care sa o lipesti la sfarsit, din care sa realizezi fata omizii. Pentru asta poti desena pur si simplu o pereche de ochi si o gura pe rola de carton pusa deoparte sau poti face o omida cu ochelari (ca in imagine): decupeaza o bucata de hartie gri in forma de ochelari, lipeste peste ea putina hartie alba, deseneaza pupilele cu un marker negru si ai obtinut ochelarii omizii!

O astfel de omida studioasa va aprecia cu siguranta o carte pe care sa o rasfoiasca, asa ca-i poti realiza repede una decupand cateva mici bucati de hartie dreptunghiulara, rosie si alba. Lipeste-le una de cealalta, scrie cateva randuri cu markerul si pune cartea in bratele omizii (dupa ce ai decupat si lipit cele doua maini de hartie verde de o parte si de alta a rolei cu ochelari).

Tot ce trebuie sa mai faci e sa lipesti aceasta rola de corpul omizii (cu aproximativ 1 cm mai sus fata de restul corpului) si sa asezi creioanele si cariocile copilului tau in noul suport realizat impreuna.

Sursa: www.easypeasyandfun.com

Daca ti-au ramas role de carton le poti folosi in alte proiecte creative simpatice:

Marioneta din role de carton

Cum faci un labirint dintr-o cutie de carton

Cum faci un dinozaur dintr-o rola de carton

Transforma o rola de carton intr-un dragon care sufla flacari

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s