Cum faci un labirint intr-o cutie de carton

Cum faci un labirint intr-o cutie de carton

Jocurile nu trebuie sa fie scumpe si complicate pentru a fi distactive. Dintr-o cutie de pantofi si cateva role de carton poti face o jucarie uimitor de amuzanta pentru cel mic. Posibilitati sunt multe, iar labirinturile pot contribui foarte mult la dezvoltarea copilului.

Noi iti propunem astazi sa construiesti un labirint de testat indemanarea si antrenat rabdarea.

Materiale necesare:

  • O cutie de carton fara capac (o cutie de pantofi sau chiar mai mare – dar sa poata fi manevrata cu usurinta de catre copil)
  • Role de carton de la hartia igienica  (5-10, in functie de marimea cutiei si de cat de complicat vrei sa faci labirintul)
  • Lipici/banda adeziva si foarfeca
  • O minge care sa incapa prin rolele de carton
  • Optional: acuarele si pensula (pentru pictat rolele de carton) sau carioci pentru numerotat rolele

Labirintul din carton e foarte usor de realizat, lipind rolele de carton in interiorul cutiei. Inainte insa, aranjeaza rolele in cutie fara sa le lipesti, stabilind impreuna cu cel mic unde veti lipi fiecare rola. Asigura-te ca va ramane suficient spatiu sa treaca mingea printre rolele de carton.

De asemenea, daca vrei un labirint colorat si vesel ii poti propune copilului tau sa picteze rolele in diferite culori inainte de a le lipi in cutie.
Urmatorul pas e sa lipesti rolele folosind fie lipici, fie banda adeziva.

Labirintul este acum pregatit de joaca: pune mingea in cutie si incearca sa o faci sa treaca prin rolele de carton miscand cutia, dar fara sa atingi mingea.

Daca vrei sa faci jocul mai complicat puteti stabili in ce ordine sa treaca mingea prin rolele de carton. Poti face asta stabilind fie o ordine a culorilor (daca ai pictat rolele sau le-ai lipit cu banda adeziva de culori diferite), fie numerotand rolele cu o carioca.

Distractie placuta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s