Sfaturi pentru protectia solara la bebelusi

Sfaturi pentru protectia solara la bebelusi

Este foarte important cum iti pregatesti bebelusul de vara. La Traieste Sanatos cu Simona, te ajutam cu sfaturi pentru protectia solara a piciului tau.

Pielea bebelusului este mai sensibila decat a adultului. Ca urmare, este nevoie sa luam niste masuri speciale de precautie, prin care sa ne asiguram ca cel mic este protejat de radiatiile ultraviolete.

In primul rand, este important sa evitam expunerea bebelusului la soarele puternic, pana la varsta de 6 luni. Cand iesim cu el in parc, dr. Oana Spanu, medic dermatolog, sugereaza sa ne programam plimbarile fie inainte de ora 10:00, fie dupa ora 18:00, atunci cand este mai racoare, iar soarele nu bate atat de puternic. Tot la aceasta varsta, este indicat sa nu mergem cu cel mic la plaja.

Un alt sfat este legat de protectia solara prin imbracaminte. Este bine sa ne imbracam copilul in tesaturi dense si inchise la culoare. Chiar daca ti se pare ca astfel de materiale n-ar face decat sa incinga prichindelul mai mult, de fapt, ele filtreaza mai bine radiatiile UV, aparand pielea bebelusului. Neaparat, sa nu uitam de palariuta si ochelari de soare, chiar daca este vorba doar de o plimbare in parc.

De la ce varsta poate copilul sa faca plaja? Ce fel de crème asigura cel mai bine protectia solara a copilului si cum le aplicam? Afla raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s