Rolul jocului in combaterea fenomenului bullying

Rolul jocului in combaterea fenomenului bullying

Cum poate o joaca de copii sa rezolve o problema atat de serioasa ca fenomenul bullying? Raspunsul este simplu: pentru ca jocul este principalul limbaj al copiilor. Afla cum poti maximiza rolul jocului pentru binele piciului tau, acum, la Meditatii pentru parinti.

Tot insistam pe importanta jocului in viata copilului, pentru ca ni se pare ca, de prea devreme, cei mici renunta sa se mai joace sau sa isi foloseasca creativitatea la adevaratul potential. „Din pacate, in sistemul educational din Romania si, din pacate, in foarte multe familii din Romania, cand copilul deja ajunge la scoala, adultii au tendinta de a reduce timpul pe care copilul il poate petrece jucandu-se”, explica psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Daca ai sti insa in cat de multe aspecte ale vietii copilului conteaza rolul jocului, n-ai mai privi activitatile ludice ca pe niste frivolitati. De exemplu, prin jocul de rol, cel mic isi poate dezvolta abilitatile sociale, invatand sa gestioneze diverse situatii din viata sa.

„Copilul are posibilitatea, prin joc, de a-si consuma atat emotiile negative, frica, furie, frustrare, cat de a-si creste si stima de sine”, mai spune Gaspar Gyorgy. Ca urmare, un caz de bullying poate fi evitat sau macar tratat cu mai mult tact, in viitor.

Mai multe despre rolul jocului iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s