Nevralgia de trigemen: Simptome si tratament

Nevralgia de trigemen: Simptome si tratament

Nevralgia de trigemen este o afectiune nervoasa extrem de dureroasa, a carei cauza rar poate fi depistata. Din fericire, aceasta boala nu afecteaza copiii. Dar cum se trateaza? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Nervul trigemen este unul dintre principalii nervi ai fetei. Traversand craniul, de la creier pana la ureche, acesta afecteaza in principal 3 ramuri (de unde si numele de „trigemen”): fruntea, obrazul si mandibula. Asadar, cand apare nevralgia de trigemen, cel afectat o va simti in principal in aceste zone.

Dupa cum spune dr. Stefan Tiron, medic primar ortoped, specialist in ozonoterapie, aceasta afectiune este una dintre cele mai dureroase conditii. Iar multi alti experti confirma. Durerile faciale se aseamana foarte mult cu niste electrosocuri, care pot varia in intensitate, frecventa si durata. Boala afecteaza mai des femeile decat barbatii si este mai intalnita la persoanele cu varsta peste 50 de ani.

Cauza nu este clara, desi s-au formulat ipoteze ca boala ar putea fi o urmare a procesului de imbatranire, ca ar putea tine de o scleroza multipla sau chiar ca ar putea fi declansata de o tumora. De aceea, in cazul aparitiei acestei nevralgii, este important ca cel afectat sa isi faca toate investigatiile necesare.

Printre tratamentele existente se numara tratamentul medicamentos, chirurgia sau medicina alternativa. Insa, dr. Stefan Tiron ne vorbeste despre o terapie mai eficienta si mai putin dureroasa, prin care poate fi tratata nevralgia de trigemen. Este vorba despre ozonoterapie. Afla detalii acum, la Traieste Sanatos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s