Reciclare creativa: colaj de cartoane pictate

Aruncam in fiecare zi o multime de ambalaje – de plastic, sticla sau  hartie -, asa ca ideea de a recicla creativ nu e doar originala si distractiva, ci si necesara. In felul acesta prelungim si viata sticlelor de plastic sau a rolelor de carton, dar le dam si copiilor ocazia sa-si manifeste creativitatea transformand aceste deseuri in jucarii inedite sau chiar in opere de arta. Iata, mai jos, o idee minunata de reciclare creativa: colaj de cartoane pictate.

Materiale necesare: 

  • cofraje de oua, role de carton (de la hartia igienica, prosoapele de bucatarie sau rolele de scotch) si resturi de carton
  • o placa de carton
  • lipici
  • vopsea/acuarele si pensule + pahare cu apa
  • optional: pomponi, capace si alte maruntisuri de reciclat

Ce ai de facut:

Colajul de cartoane pictate e o invitatie la creativitate, asa ca da-ti frau liber imaginatiei lipind pe o placa de carton (mai mare sau mai mica, in functie de ce ai acasa) cofraje de oua (inchise sau deschise, taiate pe jumatate sau in bucati mai mici), role de carton, capace si orice altceva crezi ca se potriveste in tabloul original pe care vrei sa-l creezi.

Pana se usuca adezivul si se lipesc bine cartoanele pregateste vopseaua si pensulele pentru pictat. Invita-l apoi pe cel mic sa picteze tabloul original dupa bunul plac si nu ezita sa i te alaturi in aceasta activitate de reciclare creativa!

Sursa: www.handywithscissors.com

Daca ti-a placut acest proiect poti incerca si alte activitati asemanatoare: 

Ciupercute din carton

Reciclare creativa cu CD-uri vechi

Marionete din role de carton

Pisoi dragalasi din carton si lana

Mini banjo dintr-un capac

Dinozauri din role de carton


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s