Jocul de luni: 3 jocuri in baie

Jocul de luni: 3 jocuri in baie

Sunt multi parinti care se lovesc de refuzurile constante ale copiilor, cand vine vorba de spalatul pe dinti sau de facut baie. Pentru astfel de momente, am invitat-o pe Adriana Mitu, experta in jocuri de familie, sa ne ofere niste solutii jucause. Descopera aici 3 jocuri in baie, de incercat cat mai curand.

Stim ca igiena este importanta, dar copilul poate nu este de aceeasi parere cu parintele. Asa ca, uneori, poate fi dificil sa-ti convingi micutul sa faca niste lucruri care tin de reguli de baza, pentru sanatatea lui. Din fericire, orice problema are cel putin o solutie. In acest caz, este vorba de jocuri in baie.

Iata trei idei foarte distractive.

3 jocuri in baie

Povestea jucariei care avea nevoie de o baie

Este una dintre cele mai amuzante si eficiente metode: a invita copilul sa spele o jucarie. Poti inventa o poveste despre o papusa sau un ursulet care nu voia sa se spele si cateva peripetii prin care trecea jucaria pentru a evita spalatul, multe dintre ele inspirate din ceea ce spune copilul. Mai apoi papusa sau ursuletul si-au dat seama cum ii ajuta baita sau spalatul dintisorilor si ii cer ajutorul copilului pentru a-i curata bine, bine de tot.

Jocul cu obiecte fosforescente sau colorant alimentar

Pentru a face lucrurile mai amuzante, pune in apa diferite obiecte interesante, cum ar fi bratari sau obiecte fosforescente sau colorant alimentar.

De asemenea, poti construi o poveste despre o apa magica, in care daca te speli poti capata superputeri. In functie de culoarea aleasa, copilul va capata o anumita superputere.

Exploratorii apelor

Uneori, baia este mai amuzanta daca iti imaginezi ca esti un marinar, un delfin, o sirena, sau orice alt personaj de la care poti crea o poveste interesanta. Gaseste un personaj acvatic (sau care exploreaza lumea apelor), care sa-l fascineze pe copilul tau si adauga in cada diferite lucruri specifice acelui personaj – spre exemplu, scoici daca este un pestisor sau o sirena, o busola daca este un marinar care cauta o insula fermecata, sau inventeaza un periscop daca povestea este despre un navigator intr-un submarin.

E nevoie doar de putina creativitate pentru a transforma baia intr-o aventura interesanta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s