Reciclare creativa cu CD-uri vechi

Folosim din ce in ce mai putin CD-urile. In loc sa le lasi pierdute prin casa, da-le o noua utilitate, cu urmatoarele idei de reciclare creativa.

Inainte sa devina memoriile USB atat de populare, aveam casa plina de CD-uri pentru documente, fotografii sau inregistrari. Acum ca le-am transferat pe toate pe alte dispozitive, m-am trezit cu multe CD-uri prin sertare, care ocupa spatiu degeaba. Probabil ca si tu ai aceeasi problema.

Decat sa le arunci, ce zici sa le transformi in obiecte decorative sau jucarii amuzante, intr-un exercitiu de reciclare creativa, in familie?

  • Nava spatiala

Ai nevoie de: doua CD-uri, super glue, markere colorate, fire colorate de lana si hartie cartonata.

Realizarea este foarte simpla. Lipeste cele doua CD-uri impreuna. Apoi, deseneaza si coloreaza un extraterestru pe hartia cartonata. Decupeaza-l, lasand o bucatica de hartie la baza (pentru a lipi forma pe CD-uri).

Cu markerele, coloreaza „nava spatiala” cum vrei tu. In mijlocul farfuriei zburatoare, lipeste micul extraterestru, iar dedesubt lipeste firele de lana colorate, ca in imaginea de mai jos.

nava spatiala CD

  • Suport pentru pahare

Oricum CD-urile seamana deja cu niste mici farfurii. Cu putina reciclare creativa, le poti transforma in niste suporturi originale, pentru pahare.

Aici, instructiunile sunt de prisos, intrucat cel mai bine este sa iti lasi imaginatia sa zburde. In ceea ce priveste materialele, poti folosi hartie colorata, fetru, paiete, nasturi sau orice altceva crezi ca s-ar mai potrivi. Si, bineinteles, vei avea nevoie de lipici.

Fiecare membru al familiei isi poate face propriul suport de pahare, astfel incat sa fie cat mai multe modele!

CD coasters

  • Floare decorativa

Ai nevoie de: 6 CD-uri, markere, paiete si nasturei colorati si super glue.

Decoreaza unul dintre CD-uri ca mijlocul florii, iar restul vor fi petalele. Lipeste cele 5 CD-uri sub CD-ul central. Foloseste toate materialele pe care le ai la dispozitie, pentru a realiza o floare decorativa, numai buna de pus pe perete.

floare decorativa

Tu ce alte idei de reciclare creativa mai ai pentru CD-urile vechi?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

surse foto:

familycrafts.comabout.commakeitawonderfullife.blogspot.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s