De ce sa nu folosesti betisoare de urechi la bebelus

De ce sa nu folosesti betisoare de urechi la bebelus

Sigur ca vrei sa iti tii puiul cat mai curat, insa este nevoie de multa grija la spalarea bebelusului. In aceasta editie a emisiunii Parinti de Pici, vorbim despre curatarea urechiuselor si de ce nu sunt recomandate aceste betisoare de urechi la bebelus.

Ai observat, probabil, la raionul cu produse pentru bebelusi, acele betisoare de urechi speciale, cu opritor, cum se zice. Fiecare betisor are un fel de brau gros de vata, care sa te impiedice sa patrunzi prea adanc in urechea micutului tau atunci cand o cureti. Asta pentru ca urechile copiilor sunt extrem de sensibile.

Dar, chiar si cu acest opritor, betisoarele de urechi nu sunt recomandate de foarte multi medici. In primul rand, pentru ca risti sa lezezi canalul auditiv si mai degraba sa impingi ceara in ureche, decat sa o scoti. In al doilea rand, pentru ca ceara pe care vrem sa o scoatem are rolul de a-i proteja copilului urechile de murdarie si de praf. Iar urechile se pricep destul de bine sa elimine singure ceara atunci cand se usuca.

Atunci, ce poti sa folosesti in loc de betisoare de urechi la bebelus?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s