Sindromul de intestin iritabil: Simptome si tratament

Sindromul de intestin iritabil: Simptome si tratament

Fie din cauza unei alimentatii nesanatoase, fie din pricina unei suprasolicitari emotionale, este posibil sa avem de a face cu sindromul de intestin iritabil. Desi este o afectiune intalnita mai mult la adulti, pot aparea manifestari si la copiii care mananca nesanatos. De aceea, este foarte important sa stii sa ii recunosti semnele, pentru a putea actiona rapid. Afla despre simptome si tratament, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Prin sindromul de intestin iritabil intelegem dureri abdominale insotite de tulburari de tranzit (diaree, constipatie sau cele doua in alternanta), aflam de la dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog. Alte simptome asociate cu aceasta afectiune sunt bolboroseli in stomac, balonare si gaze. Atentie, insa! Doar daca manifestarile persista in timp putem vorbi de un colon iritabil.

Daca observi manifestarile de mai sus la tine sau la copilul tau, este important sa faci urmatoarele teste: ecografie abdominala, analize de sange, probe de scaun pentru paraziti, probele de tiroida la adulti, screening de boala celiaca (in caz de diaree).

Despre cum se prescriu tratamentele pentru sindromul de intestin iritabil iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s