Pune-ti piedica pentru a fi mai creativ!

Este de necrezut, dar, in procesul creativ, fix ceea ce te impiedica iti poate fi de ajutor. Ce se intampla daca alegi sa imbratisezi obstacolele din viata ta? Afla aici.

E o vorba care zice asa: ”ce nu te omoara te face mai puternic”. Cand vorbim de creativitate, provocarile, obstacolele, blocajele pot fi extrem de utile, oferindu-ti noi perspective si oportunitati.

De exemplu, se spune ca Bill Gates prefera oamenii lenesi, pentru ca ei vor gasi mereu cea mai simpla solutie la o problema. Nu stiu daca este o anecdota sau chiar o poveste adevarata, dar clar este faptul ca un obstacol iti pune mintea la incercare si te obliga sa fii mai creativ in a gasi solutii.

In urmatoarea conferinta TED, jurnalistul Tim Harford ne povesteste cum, din pricina (sau datorita) unui obstacol, un artist a ajuns sa creeze cel mai bine vandut album pentru pian din lume. Este o conferinta fascinanta, cu o multime de studii si exemple de oameni care au avansat in procesul creativ, folosindu-se de piedicile din calea lor.

„Cred ca trebuie sa apreciem mai mult avantajele neasteptate, generate de nevoia de a depasi mici obstacole.”

Vezi si:

[ted id=2401 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s