Periajul corect al dintilor: Sfaturi pentru copii

Periajul corect al dintilor: Sfaturi pentru copii

Spalatul pe dinti este o activitate care se invata si se practica chiar de la primul dintisor, constant, pentru o igiena dentara ideala. Pentru a nu exista confuzii, la Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa iti ajuti copilul sa invete periajul corect al dintilor.

Ca orice parinte, stim ca iti doresti sa ai un copil cu dinti frumosi, fara carii si sanatosi. De aceea, este nevoie sa ii creezi o obisnuinta copilului tau, de cat mai devreme, in ceea ce priveste spalatul pe dinti.

Periajul corect al dintilor incepe cu primul dintisor, dar, inainte de acest eveniment, este indicat sa speli gingiile micutului tau cu un tifon steril. Tot pentru bebelusi, poti cumpara jucarii speciale, din cauciuc, care actioneaza ca niste periute pentru gingii. Apoi, odata cu primul dinte aparut, poti trece la o periuta-degetar. Pe masura ce creste, poti incepe sa adaptezi periuta de dinti la varsta copilului.

Pentru o igiena dentara buna, este nevoie ca spalatul pe dinti sa devina o rutina pentru micutul tau. Periajul corect al dintilor dureaza cam 2 minute, cat timp fredoneaza in gand „Multi ani traiasca”. Iar periajul se face cu gura deschisa, miscand periuta doar de sus in jos, de la gingii spre dinti (nu si invers).

Cum iti ajuti copilul sa evite caria de biberon si fluoroza, printr-un periaj corect? Afla acum, de la dr. Asma Nastase, medic pedodont, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s