Parintii mindful cunosc arta de a trai in prezent

Parintii mindful cunosc arta de a trai in prezent

La Suna Bine cu Ruxandra, i-am avut ca invitati pe Sorin Lucaci, psiholog si PR la Editura Herald, si Dana Predu, coach de mindfulness, pentru a ne vorbi despre ce ii defineste pe parintii mindful. Cat de usor este sa fii parinte constient, prezent si calm? Iti propunem sa iti acorzi o pauza de 30 de minute si sa asculti podcastul de mai jos, unde vei descoperi exemple concrete pentru situatii cotidiene din viata oricarui parinte.

Prin mindfulness intelegem arta de a trai acum.”

Dana Predu ne spune ca mindfulness implica mai multe valori, pe care ar trebui sa se bazeze orice relatie parinte-copil, valori precum recunostinta, empatia si compasiunea.

Primul lucru pe care il fac dimineata, cand deschid ochii, este sa spun Multumesc. Si spun asta cu suflet si o spun pentru ca asa cred. Este o noua zi, este o noua sansa, in care eu pot sa fac lucruri frumoase pentru mine, pentru cei din jurul meu, sa dau inapoi universului”, explica ea.

Tot ea ne ofera si o serie de exercitii de incercat acasa, pentru a deveni mai mindful:

  • sa ne notam intr-o agenda, in fiecare zi, 5 lucruri pentru care suntem recunoscatori in ziua respectiva;
  • sa fim pozitivi in comunicare – sa analizam in ce procent vorbim si gandim cu „Nu”.

[Iti recomandam si: Exercitiu simplu de mindfulness pentru parinti si copii]

Mai multe despre parintii mindful, exercitii de respiratie si solutii pentru problemele parintilor poti descoperi din podcastul de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s