Exercitiu simplu de mindfulness pentru parinti si copii

Poate te gandesti ca, odata ce ai copil, nu mai ai timp de pierdut cu tot felul de concepte, precum mindfulness. Insa aceasta practica poate fi extrem de utila pentru inteligenta emotionala, atat in ceea ce te priveste pe tine, cat si pentru copilul tau. La Meditatii pentru parinti, iti spunem mai multe despre acest concept si iti oferim un exercitiu usor de pus in practica, de mindfulness pentru parinti si copii.

Prin mindfulness intelegem o atentie constienta, pe care ti-o acorzi corpului tau si asupra lucrurilor din afara. „Inseamna sa fii constient atunci cand mananci, sa fii constient in momentul in care vorbesti, sa iti dai seama ce spui si cand spui, sa fii constient de toate starile pe care le ai”, explica psihoterapeuta Marilena Ionescu.

Este o practica utila atat pentru tine, in calitate de parinte, cat si pentru cei mici, intrucat antreneaza inteligenta emotionala si ne provoaca sa fim atenti la emotiile noastre si ale celorlalti, sa le recunoastem si sa stim cum sa raspundem la ele.

Cel mai usor exercitiu de mindfulness pentru parinti si copii este respiratia. „In orice moment al zilei, sa te concentrezi pe respiratie, sa iti observi respiratia. Se produce ceva magic – respiratia se incetineste, devii mai calm”, mai spune Marilena Ionescu.

Afla acum, la Meditatii pentru parinti, mai multe despre cum pot fi folositoare exercitiile de mindfulness in familie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s