OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul Spital de Oncologie Pediatrica din Romania

 

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro proiectul Asociatiei Daruieste Viata pentru constructia primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achizitia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) si echipamente pentru blocul operator precum si pentru training-ul personalului medical si auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrari de instalatii sanitare si electrice si amenajari interioare.

„Noi, OMV Petrom, suntem foarte mandri sa contribuim la construirea primului spital de oncologie pediatrica din Romania. Fiecare copil merita o sansa la viata si am fost cu adevarat impresionata de numarul mare de romani care sprijina acest spital cu donatii. Exista cauze care pot parea imposibil de realizat si e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, cand acestea sunt importante pentru un numar mare de oameni, visul va deveni realitate”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Asociatia “Daruieste Viata” construieste primul Spital de Oncologie Pediatrica din Romania, in curtea Spitalului Marie Curie din Capitala. Este pentru prima data cand, in Romania, un ONG construieste un spital de la zero, exclusiv din donatii si sponsorizari.

Peste 1.500 de companii si peste 150.000 de donatori persoane fizice s-au alaturat proiectului pana in momentul de fata, contribuind cu peste 8 milioane de euro.

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu incredere ca romanii pot sa-si ia viata in maini si sa-si construiasca singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul caramida cu caramida, datorita sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri si au donat online, precum si datorita companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contributie, oricat de mica, ne-a ajutat sa mergem inainte si sa ajungem in acest moment in care sa obtinem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranta cea mai mare sponsorizare primita de Daruieste Viata pentru spitalul oncologic pentru copii si ea ne ajuta sa incheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a spus Carmen Uscatu, Daruieste Viata.

„Decizia OMV Petrom este o adevarata sansa pentru copiii bolnavi de cancer din Romania si pentru familiile lor si o confirmare a investitiei facute de fiecare dintre donatorii si dintre sponsorii nostri. Este o dovada de solidaritate si de cat de puternici putem fi toti, cu mic si mare, daca suntem solidari. Ne dorim ca exemplul dat de OMV Petrom sa fie urmat si de altii, firme sau donatori privati, asa cum si aceasta companie a urmat exemplul a sute de mii de romani si a numeroase alte companii”, a spus Oana Gheorghiu, Asociatia Daruieste viata.

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, liderii anului 2018 in Actiuni Caritabile la Gala Itsy Bitsy 2019 / Foto: Cristina Nichitus Roncea

Anul trecut, in statiile OMV si Petrom din tara s-au strans peste 50.000 de euro prin donatiile de la clienti, Campania va continua si in urmatorii 2 ani, astfel incat, orice client al statiilor OMV si Petrom sa poata contribui, in continuare la finalizarea spitalului.

Sursa: https://www.omvpetrom.com/ro

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s