Oana Moraru, despre scoala online: o sansa sa intelegem ca invatarea se poate produce si altfel

Oana Morau, consultant educational si fondatoarea scolii private Helikon, a povestit la Itsy Bitsy FM despre oportunitatile si provocarile pe care le ofera in aceasta perioada scoala online.

Ea a observat ca, datorita noului context al scolii online, lumea incepe sa inteleaga ca scoala se poate face cu multe alte mijloace si ca invatarea se poate produce mult mai spectaculos decat „cu pixul si caietul in mana”, cum se credea pana acum.

„Cred ca perioada aceasta va revolutiona gandirea a macar o treime dintre noi: profesori, parinti si copii. Vom invata ca scoala se poate face si altfel decat tocindu-ne coatele in fiecare zi pe bancile scolii”, spune Oana Moraru.

[Citeste si Cum „aduci” gradinita acasa? Ce recomanda Oana Moraru, consilier in educatie]

Totusi, daca in primele saptamani copiii erau foarte etuziasmati de regasirea profesorilor in online, lectiile online incep sa fie percepute ca parte din normalitate.

Dupa ce copiii s-au obisnuit cu calculatorul ca principal instrument de invatare, Oana Moraru recomanda deja cautarea altor metode de a provoca scolarii sa isi mentina atentia, gandirea si creativitatea cat mai active. 

„Acum nu cred ca mai este vorba despre o predare ca in clasa. Este o sansa unica sa le dai copiilor toate acele teme de gandire si de lucru pe care nu ti le-ai permis ca profesor niciodata la scoala, pentru ca semnai o condica si aveai o programa de urmarit.”

Oana Moraru subliniaza ca sunt mii de exemple de activitati care pot fi date copiilor ca provocari in perioada aceasta si pe care profesorii nu aveau cum sa le faca la clasa pana acum.

Scoala online, un moment unic si pentru parinti

De asemenea, pentru parinti acum este un moment unic in care pot sa urmareasca cu atentie modul in care se intampla procesul de invatare si sa aiba curajul de a-si spune parerea in relatie cu profesorii, ceea ce nu se facea prea eficient in sedintele cu parintii de la scoala.

Parintele are acum o responsabilitate totala de a intra in negociere constructiva cu profesorii, sa sune si sa le acestora mesaje pentru a regla constructiv ritmul de invatare a copiilor.

Asculta mai jos interviul integral oferit de Oana Moraru la Itsy Bitsy FM: 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s