Făgăraș Fest ajunge la a V-a ediție și are loc între 26 și 28 iulie, în Sebeșu de Sus

Iubitorii de natură sunt invitați să se conecteze din nou cu energia Munților Făgăraș și să descopere cultura și frumusețea satelor care împodobesc acești munți la a cincea ediție a festivalului Făgăraș Fest – un festival sustenabil, despre natură și oameni, muzică bună, seri de film în aer liber, drumeții ghidate în natură și activități pentru toate vârstele.

Anul acesta, Făgăraș Fest are loc în Sebeșu de Sus, pe Valea Moașei, comuna Racovița din județul Sibiu, în perioada 26 – 28 iulie, iar acccesul este liber.

Evenimentul, organizat de Fundația Conservation Carpathia și ProPark – Fundația pentru Arii Protejate debutează vineri, pe 26 iulie, cu o proiecție de film în aer liber și concert.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate concertelor, dansului pe ritmuri captivante și conectării cu natura și cultura comunității locale, prin drumeții ghidate despre flora și fauna Munților Făgăraș și tururi ale satului Sebeșu de Sus. Atmosfera celei de-a doua zile de festival va fi încinsă de cunoscuta formație Lupii lui Calancea, care vor urca pe scenă însoțiți de Surorile Osoianu. Dan Amariei va încheia seara cu un mixaj de muzică bună.

Savoarea festivalului este dată de produsele cu gust bun ale producătorilor locali, pregătite cu drag și pricepere. Iar pentru nostalgici și pentru cei cu drag de lucruri făcute manual, cu migală și respect pentru tradițiile locale, Făgăraș Fest a pregătit un târg al meșterilor, artizanilor locali și micilor producători.

Făgăraș Fest este un festival de trăit împreună cu prietenii și întreaga familie, de aceea cei mai mici dintre participanți și părinții lor vor fi așteptați cu ateliere de meșteșug local, activități interactive despre natură și o zonă dedicată sportului.

Nouă în festival este zona Junior Ranger, un spațiu special amenajat pentru cei mici. Aici cei mai curioși dintre participanții la festival vor fi introduși prin jocuri și activități creative în lumea animalelor, plantelor și insectelor din zona Munților Făgăraș, dar și în activitățile specifice unui junior ranger.

Făgăraș Fest este un festival manifest pentru crearea Parcului Național Munții Făgăraș. Evenimentul își propune să evidențieze valorile naturale și culturale ale unei alte comunități din jurul Munților Făgăraș. Festivalul a fost lansat în 2019 în partea de Sud a Munților Făgăraș și s-a desfășurat la Lerești, Nucșoara, apoi pe Valea Avrigului și Porumbacu de Sus.

Festivalul este o contribuție la bunăstarea localnicilor și la protejarea naturii, iar prezența publicului în cadrul acestuia vine să susțină acest lucru. Petrecerea timpului și vacanțelor în zona Munților Făgăraș reprezintă mici „investiții” în economia locală, ce vor începe să funcționeze și vor duce la dezvoltarea ecoturismului.

Mai multe detalii despre Făgăraș Fest se găsesc AICI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s