Cand incepe copilul sa se joace singur

Cand incepe copilul sa se joace singur

Vine o varsta la care orice copil descopera placerea de a se juca singur. Dar lucrurile nu se intampla peste noapte si cel mic va avea nevoie de incurajari din partea ta, a parintelui. Despre cum invata copilul sa se joace singur iti spunem acum, la Parinti de Pici.

Sigur ca cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau este sa petreceti timp de calitate in familie si sa va jucati impreuna. Insa, sunt si momente in care vrei sa ai timp doar pentru tine sau in care, pur si simplu, ai alte treburi de facut (si sunt atat de multe). De aceea, te vei bucura atunci cand micutul tau va invata sa se joace singur.

„Fetita noastra a inceput, de pe la un an, sa se simta bine jucandu-se singura, cu mine in preajma”, povesteste Georgiana, mama de pici. „Are insa si zile in care ma vrea numai pentru ea, de dimineata pana seara. Iar cand se intampla asta, incerc sa o implic in treburile pe care le am de facut prin casa – o rog sa ma ajute sa scoatem hainele din masina de spalat, de exemplu, sau sa stearga si ea praful alaturi de mine. In joaca, bineinteles.

Afla acum, la Parinti de Pici, despre motivele pentru care este bine sa iti inveti copilul sa se joace singur.

Sa se joace singur inseamna sa fie independent

In primul rand, este important sa ii creezi copilului tau un mediu sigur, in care sa se joace cat vrea el. Apoi, ramai mereu prin preajma, in cazul in care are nevoie de tine, fie doar si pentru o imbratisare sau un pupic. (Oricum, cu varsta, nevoia lui de pupici se va tot rari, asa ca profita acum.)

Este important sa iti inveti copilul sa se joace singur de cat mai devreme, pentru ca astfel invata despre el ca poate face lucruri si fara ajutorul si indicatiile tale. Cu timpul, va descoperi placerea de a se juca singur.

Nu te astepta, totusi, ca piciul tau de 1 an sa se joace linistit cate o ora, in camera lui, in timp ce tu deretici prin casa. Mai ai cativa ani de asteptat pana atunci. Poti, in schimb, sa-i dai cate o jucarie si sa-l lasi sa o descopere singur, in timp ce tu iti faci de lucru in preajma lui. S-ar putea ca jucaria sa-l captiveze 2-5 minute, poate si mai mult, dar sunt sanse mici sa se joace singur mai mult de 10-15 minute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s