Ministerul Educatiei si Cercetarii si Speakings lanseaza un program de public speaking pentru elevi si studenti

Ministerul Educatiei si Cercetarii, in parteneriat cu SPEAKINGS, lanseaza primul program integrat de public speaking pentru elevii si studentii din România, menit sa le dezvolte abilitatile de comunicare in public, de organizare si structurare a informatiei.

in cadrul acestui parteneriat va fi disponibila o platforma online dedicata elevilor de liceu care se pregatesc pentru probele orale ale examenului national de Bacalaureat. Liceenii vor avea astfel posibilitatea sa se inscrie si sa participe la cursuri online de public speaking pentru a-si imbunatati abilitatile de comunicare orala.

De asemenea, vor exista si cursuri specifice de time management, public speaking, personal branding pentru studenti, in vederea unei mai bune pregatiri in sustinerea interviurilor de angajare. Proiectul va aduce in fata tinerilor invitati din mediul de business care vor oferi perspective conectate la realitatea din mediul corporatist.

Totodata, saptamânal, pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii si pe pagina de Facebook a MEC va fi postata „Pastila de Public Speaking”, realizata de Andrei Dunuta, trainer si fondator SPEAKINGS. Acest material este destinat elevilor si studentilor care doresc sa-si perfectioneze vorbitul in public, urmand a fi invatati cum sa scape de trac de scena sau cum pot capta mai usor atentia publicului in momentul in care sustin un discurs.

Parteneriatul presupune si realizarea programului online SPEAKIDS Online Show. Mai exact, in fiecare sâmbata, de la ora 12:30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei si Cercetarii si pe pagina de facebook SPEAKINGS, va fi transmis, live, SPEAKIDS Online Show – un program interactiv online pentru copiii cu vârste intre 7 si 12 ani, structurat in jurul a trei concepte importante in dezvoltarea unui adult responsabil, cu stima de sine si autonom: #Educatie, #Inspiratie si #Umor.

Formatul programului consta in mai multe rubrici realizate de trei moderatori: Andrei Dunuta, trainer de public speaking, Liana Patulea, psiholog si Alexandra Timofte, actor.

Trainerii SPEAKINDS ii vor invata pe elevi diverse tehnici si strategii pentru o mai buna comunicare in fata publicului, iar saptamânal vor exista activitati educationale si jocuri specifice pentru a-i determina pe copii sa puna in practica informatiile primite pe Speakids, grupul de facebook special creat in acest sens. Formatul programului online de public speaking presupune si momente de interactiune cu publicul, dar si cu invitati speciali din domenii precum arta sau educatie financiara.

,,Una dintre cele mai mari provocari pe care oamenii o au atunci când vorbesc in public este tracul. Tocmai de aceea, elevii si studentii nostri trebuie sa isi dezvolte astfel de abilitati. Este firesc sa avem emotii atunci când vorbim in fata unei comisii de examen sau in fata unui public numeros, insa toate aceste temeri pot fi depasite prin exercitiu. impreuna vom exersa si ii vom ajuta pe elevi si studenti sa depaseasca barierele vorbitului in public”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

,,Misiunea SPEAKINGS este aceea de a sustine educatia si de a dezvolta România prin public speaking. Educatie respiram in fiecare zi, iar tinerii sunt un public special pentru echipa noastra. Anul acesta avem in plan mai multe proiecte dedicate lor, de la copii la studenti, iar parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii este un pas important pentru a pune bazele unei miscari nationale de invatare dedicate lor. Cu atât mai mult in aceasta perioada dificila, ne dorim sa sustinem tinerii si sa le aducem educatia acasa, folosind toate instrumentele online pe care le avem”, a declarat Andrei Dunuta, fondatorul SPEAKINGS.

Ziua de 1 mai va fi marcata printr-o editie speciala Telescoala, realizata de Andrei Dunuta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s