Jocul de Luni: Jocuri prin care stimulam creativitatea copiilor

Jocul de Luni: Jocuri prin care stimulam creativitatea copiilor

Pentru ca vine vacanta de vara si stim ca vor fi multe momente in care prichindeii risca sa se plictiseasca, am cautat niste jocuri prin care sa incurajam creativitatea copiilor. Daca nu ai prins regulile jocurilor la Happy Music cu Ruxandra si Marius, gaseste-le in podcastul de aici.

Plictiseala este o emotie benefica, daca este folosita constructiv. Ea poate conduce la dezvoltarea crativitatii, de aceea este important ca parintele sa nu planifice fiecare minut din ziua copilului”, explica Adriana Mitu, parenting trainer.

Mai ales vara, in vacanta, este esential sa le oferim celor mici timp de joc liber, in care sa exploreze, sa experimenteze, sa testeze, sa inventeze si, uneori, chiar sa se plictiseasca. Iata, asadar, ce jocuri pot stimula creativitatea copiilor.

Jocuri prin care stimulam creativitatea copiilor

Desenul cu ghemul de lana

Pentru acest joc, ai nevoie de un ghem de lana, de orice culoare. Ii vei propune copilului sa faceti un desen cu firul de lana, pe covor.

Desira o parte din ghem si incepe sa faci diferite forme. Lasa-ti mainile sa lucreze fara un scop anume. Apoi, ofera-i copilului ghemul, pentru a continua desenul.

Mai apoi, cautati diferite simboluri in desenul vostru: litere, numere, forme. Discutati despre cum v-ati simtit desenand cu lana si de ce anume va aminteste desenul creat.

Este un mod relaxant de a stimula creativitatea copilului si este un joc excelent si pentru copiii cu dificultati de concentrare, carora le este dificil sa ramana in sarcina.

Construieste un produs

Invita-l pe copil la un exercitiu de imaginatie. Ganditi fiecare un produs de care ar putea avea nevoie oamenii in viitor. Porniti de la o nevoie pe care o aveti chiar in acest moment.

Mai apoi, invita-l pe copil sa construiasca produsul respectiv din diferite elemente pe care le gaseste prin casa.

Astfel, ii stimulezi creativitatea atat in procesul de a veni cu o idee, cat si in procesul de proiectare. De asemenea, il ajuti sa isi formeze abilitatea de a pune lucrurile in practica.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s