Inscrie-te la conferinta Make Learning Exciting si beneficiaza de o reducere!

Inscrie-te la conferinta Make Learning Exciting si beneficiaza de o reducere!

Scoala Internationala Verita organizeaza, impreuna cu OUTER.ro, conferinta Make Learning Exciting – Cum sa facem invatarea atractiva, pe 26 mai. Parintii si profesorii sunt invitati sa vina sa-i intalneasca pe cei doi experti educationali din Marea Britanie si sa afle cum pot imbunatati experienta educationala a copiilor. In plus, prietenii Itsy Bitsy beneficiaza de o reducere de 30% din pretul biletului!

Trainerii si speakerii conferintei

Scoala Internationala Verita impreuna cu OUTER.ro organizeaza conferinta si i-au invitat pe cei doi specialisti Mantle of the Expert din U.K. respectiv:

LUKE ABBOTT – fost masterand al dr. Dorothy Heathcote, cea care a fondat metoda Mantle of the Expert in anii 1980 la Newcastle University; si

RICHARD KIERAN – membru al Echipei Nationale de Pregatire din U.K. si profesor principal la Scoala de Pregatire Mantle of the Expert din Worcestershire.

Cui se adreseaza

Conferinta se adreseaza atat profesorilor cat si parintilor care doresc sa stimuleze curiozitatea si interesul copiilor pentru procesul de invatare si sa cultive abilitati importante pentru o viata implinita.

Parintii pot sa aplice acasa anumite instrumente inspirate din aceasta metoda, iar profesorii pot participa, in afara de conferinta, la un training de o zi in aceasta metoda (26 mai 2018) si chiar la un masterclass intensiv de trei zile in cadrul Scolii Internationale Verita (24-26 mai 2018). Pentru inscrierea la trainig va rugam contactati events@veritaschool.ro.

Agenda evenimentului

  • 09:30 – 10:00 Inregistrarea participantilor
  • 10:00 – 11:30 Luke Abbott & Richard Kieran
  • 11:30 – 12:00 Q&A Luke Abbott & Richard Kieran

Preturi si inscriere

In limita locurilor ramase disponibile, comunitatea Itsy Bitsy beneficiaza de o reducere de 30% din pretul intreg! Pretul intreg al biletului este de 99 lei.

Pentru a beneficia de reducerea de 30%, foloseste codul: MLE20265_AV_ItsyBitsy_30% si urmeaza acest link. Apasa pe „Click here if you have a coupon code“, introdu codul de mai sus, apasa „Validate“ si apoi „Continue order”, se introduce numarul de telefon si se finalizeaza comanda. Apoi urmeaza pasii ceruti pentru furnizarea datelor si finalizeaza inscrierea.

Mai multe detalii despre conferinta puteti gasi si pe pagina de Facebook a evenimentului, iar despre Mantle of the Expert aici.

Evenimentul se desfasoara in limba engleza cu asigurarea traducerii simultane in limba romana. Pentru mai multe informatii despre conferinta, masterclass si training va rugam sa ne contactati la email events@veritaschool.ro.

Cum trezim curiozitatea si mentinem bucuria copiilor de a invata

Procesul de invatare nu trebuie sa fie o lupta de a motiva copiii sa invete, sa preia cunostintele de la profesor si sa le memoreze fara a intelege de ce sunt utile sau de ce trebuie sa faca asta. Prin intermediul invatarii prin proiecte, profesorul devine un partener in procesul de invatare cu scopul de a rezolva alaturi de copii problemele complexe de care s-au lovit in proiectul la care lucreaza impreuna.

De asemenea, parintii in timpul petrecut impreuna cu copiii lor pot sa stimuleze curiozitatea si intersul copiilor de a invata lucruri noi si le pot stimula dezvoltarea abilitatilor esentiale pentru o viata implinita.

Timpul petrecut in scoala este foarte valoros, astfel ca Scoala Internationala Verita s-a hotarat sa aiba o abordare educationala prin care sa se asigure ca le sunt predate copiilor subiectele cuprinse in programa scolara dar intr-o maniera cat mai captivanta astfel incat sa se asigure o dorinta cat mai mare a copiilor de a invata. Alaturi de alte metode educationale folosite, Scoala Internationala Verita foloseste predarea prin metoda numita Mantle of the Expert (trad. Mantia Expertului) care este o abordare educationala bazata pe invatare prin proiecte si simularea unor contexte imaginare in care copiii lucreaza impreuna cu profesorul sa rezolve probleme complexe inspirate din viata reala.

Copiii devin extrem de incantati de participarea in proiectul propus intrucat sunt investiti cu increderea acordata unor experti si se straduiesc sa isi indeplineasca rolul cat mai bine cu putinta. Proiectul este gandit de profesorul certificat Mantle of the Expert astfel incat sa existe multiple ocazii de invatare care sa acopere programa scolara pe care scoala o urmeaza.

Copiii invata pe parcursul acestor proiecte fara sa simta ca invata sau ca este plictisitor. Materii si subiecte care in general sunt preferate de un mic numar de copii devin preferatele multora, intrucat sunt percepute ca utile si necesare pentru a rezolva provocarile aparute in proiect. Formulele matematice, notiunile de geografie, stiintele devin brusc deosebit de utile si sunt percepute ca salvatoare de catre copii deoarece inteleg ca le sunt de ajutor in proiect.

Cu ajutorul stimularii curiozitatii si interesului autentic al copiilor, materiile si informatiile cuprinse in programa scolara nu mai sunt percepute ca fiind plictisitoare si nu mai sunt memorate si reproduse fara sa se inteleaga scopul pentru care acestea trebuie stiute. Profesorul nu mai este un pastrator al cunostintelor pe care le transmite copiilor prin predarea la tabla, conform metodei traditionale, care de cele mai multe ori nu reuseste sa stimuleze un interes generalizat fata de ce se invata.

Parintii, pe de alta parte, sunt surprinsi, de cele mai multe ori, de pasiunea cu care copiii povestesc despre ce au facut la scoala si cum continua acasa procesul de invatare, cautand raspunsuri si solutii la provocarile pe care isi doresc sa le rezolve. Parintii sunt deosebit de importanti in procesul educational si numeroase studii au dovedit ca implicarea lor in viata scolara este benefica evolutiei academice a copilului. De asemenea, parintii pot stimula procesul de invatare acasa cu instrumente inspirate din aceasta metoda astfel incat, dezvoltarea abilitatilor copiilor sa nu fie limitata doar la timpul petrecut in scoala.

De aceea, speram ca un numar cat mai mare de parinti si profesori sa se alature acestui demers si sa isi rezerve doua ore in data de 26 mai pentru conferinta Make Learning Exciting – Cum sa facem invatarea atractiva.

Cultivarea unor abilitati deosebit de importante

Conform Raportului Future of Jobs al World Economic Forum, in topul celor 10 cele mai importante abilitati care sunt absolut necesare in obtinerea unui loc de munca in viitor se numara:

• Rezolvarea problemelor complexe;
• Dezvoltarea gandirii critice;
• Lucrul in echipa si coordonarea cu alte persoane;
• Luarea de decizii;
• Intelegere si flexibilitate cognitiva;

Mantle of the Expert (trad. Mantia Expertului) este una dintre metodele eficiente folosite de Scoala Internationala Verita in ultimii doi ani la doua dintre clasele sale si pe care doreste sa o extinda la mai multe clase tinand cont de impactul pe care l-a avut asupra implicarii si dezvoltarii academice a copiilor. Prin folosirea acestei abordari, copiii sunt in mod autentic atrasi de procesul de invatare si au numeroase ocazii de a-si dezvolta abilitati de cooperare, rezolvarea problemelor complexe inspirate din lumea reala, invata cum sa ia decizii cultivandu-si gandirea critica si, in acelasi timp, isi dezvolta intelegerea si flexibilitatea cognitiva.

Paradoxul Mantle of the Expert (trad. Mantia Expertului)

Mantle of the Expert nu presupune dobandirea de catre copii in mod misterios a expertizei unor profesionisti. Ei raman in continuare copii in lumea reala, insa in cadrul proiectului ei lucreaza ca si cum sunt experti in acel domeniu. Acest lucru le stimuleaza dorinta intrinseca de invatare si de a prelua atributii si responsabilitati in vederea rezolvarii unor sarcini importante, lucru care se completeaza cu mandria statutului de expert. Intelegerea notiunilor care apar pe parcursul proiectului se produce la un nivel profund, nemaifiind fortati sa retina informatii pe care le considera plictisitoare din cauza faptului ca nu le gasesc utilitatea in viata reala si nu sunt predate intr-o maniera captivanta.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s