Cata independenta le oferim copiilor la locul de joaca

Cata independenta le oferim copiilor la locul de joaca

De multe ori, la locul de joaca, intalnim urmatorul paradox, in ceea ce-i priveste pe parinti: desi vor sa-si vada prichindeii descurcandu-se pe cont propriu, in acelasi timp, stau cu inima cat un purice, gandindu-se la siguranta lor. Cum ii oferi puiului tau suficienta independenta fara alte griji? Iata ce spun specialistii, la Meditatii pentru parinti.

Intre a interveni in jocul copilului tau si a-l lasa liber cu alti copii din parc exista, bineinteles, si o cale de mijloc. Ca in orice altceva legat de cresterea copilului, echilibrul este si aici cea mai buna unealta.

Este bine sa ii impui limite micutului tau, cand vine vorba de siguranta sa, de hrana si de alte nevoi de baza. Pe de alta parte, este important si sa il lasi sa isi rezolve singur conflictele, intervenind doar cand lucrurile par sa scape de sub control.

Mai multe despre cum gasim acest echilibru in a-i oferi copilului independenta la locul de joaca iti spune Adriana Mitu, facilitator de programe pentru copii si adolescenti, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s