Vedere 3D: Barcute pe valuri de hartie

Vara e la cativa pasi distanta, asa ca e normal sa ne gandim tot mai des la vacanta la mare, nisip si soare. Pana vei ajunge sa te bucuri din nou de toata distractia de la mare iti aratam cum poti realiza vederi estivale 3D: barcute pe valuri de hartie. Arata adorabil si sunt foarte usor de facut.

Materiale necesare: 

  • coala alba de hartie cartonata
  • hartie cartonata albastra (mai multe nuante), galbena, rosie.
  • bete de lemn
  • foarfeca
  • lipici

Iata ce ai de facut pentru a obtine barcutele 3D pe valuri de hartie:

1. Rupe hartia de culoare albastra in fasii subtiri, in asa fel incat sa se vada marginea alba a hartiei – acestea vor fi valurile inspumate ale marii. Copilul tau va fi cu siguranta incantat sa faca asta.

2. Decupeaza dintr-o coala de hartie galbena 4 cercuri identice si indoaie pe jumatate 3 dintre ele – asa vei face soarele 3D. Nu uita sa decupezi (sau sa rupi) si cateva raze subtiri, tot galbene.

3. Pentru barcuta trebuie sa pregatesti un bat de lemn si sa decupezi un semicerc de hartie si un triunghi isoscel, indoit pe jumatate.

4. Dupa ce ai decupat (si rupt, dupa caz) toate bucatile de hartie poti incepe sa le lipesti pe coala alba de hartie, realizand vederea estivala cu imaginea unei barcute 3D plutind pe valurile marii: lipeste prima data fasiile albastre reprezentand valurile marii, apoi soarele cu razele sale si la final barcuta temerara.

Sursa: www.thebestideasforkids.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s