Medicina calatorului: Cum te pregatesti de vacanta

Medicina calatorului: Cum te pregatesti de vacanta

Inainte de a porni la drum in vacanta in familie, este bine sa analizezi cu atentie destinatia calatoriei, pentru a te pregati corespunzator. Din punctul de vedere al sanatatii, iti recomandam sa afli mai multe despre medicina calatorului. Detalii gasesti acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Fie ca mergi intr-o zona mai exotica, fie ca doar pleci intr-o tara straina, este foarte important sa planifici o vacanta in familie cat mai relaxanta. Sigur, nu poti sa prevezi orice intamplare, dar sunt cateva lucruri pe care le poti pregati, cum ar fi masuri medicale.

Medicina calatorului presupune sa fii la curent cu particularitatile zonei in care te duci si sa te pregatesti corespunzator. De exemplu, daca pleci spre o tara tropicala, este extrem de important sa iti faci vaccinarile impotriva malariei, febrei tifoide, holerei etc.

De obicei, site-urile oficiale ale destinatiilor mentioneaza cum te poti pregati. Totodata, este important sa mergi la un medic specialist pentru o consultatie inainte de plecare, astfel incat sa primesti un pachet medical personalizat pe nevoile tale. Nu in ultimul rand, mai poti gasi informatii utile pe site-ul International Society of Travel Medicine.

Afla si mai multe recomandari despre medicina calatorului, de la dr. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s