Jocul de Luni: Jocuri pentru inteligenta naturalista

Jocul de Luni: Jocuri pentru inteligenta naturalista

Din fire, copiii sunt foarte empatici cu mediul inconjurator, cu animalele si plantele. Insa ni se pare ca, pe masura ce cresc, ei pierd aceasta latura a lor. De aceea, am invitat-o pe Adriana Mitu, parenting trainer, la Happy Music cu Ruxandra si Marius, pentru a ne spune cum sa ii ajutam pe cei mici sa isi pastreze si sa isi dezvolte inteligenta naturalista.

Foarte multi copii isi doresc sa devina medici veterinari. Foarte multi se simt in largul lor in natura, colectionand frunze, castane, ghinde, flori. Aceste actiuni dovedesc nivelul lor crescut de inteligenta naturalista.

Pentru a-i ajuta sa isi pastreze aceasta latura aflata in comuniune cu natura sau pentru a-i invata pe cei care nu au inteligenta naturalista intrinseca, am gasit o serie de jocuri educative.

Aceste jocuri ajuta copiii:
  • sa isi dezvolte empatia fata de natura si animale;
  • sa invete sa protejeze mediul inconjurator;
  • sa gaseasca in ei emotii precum curiozitatea si fascinatia, emotii care ii ajuta in procesul de invatare, atunci cand studiaza materii precum stiintele naturii, geografie, astronomie.

Urmareste podcastul pentru a afla jocurile si exemple si vezi regulile lor mai jos.

Jocuri si activitati pentru inteligenta naturalista:

In drum spre casa, adunatia pietricele, frunze cazute, crengute. Studiati-le cu atentie si cautati sa recunoasteti fiecare planta in parte, ori sa va imaginati cu ce seamana o pietricica, sau sa descoperiti cum pasarile strang crengute pentru a-si cladi un cuib.

Discutati despre fiecare in parte – cum se numeste fiecare planta, in ce mediu creste etc.

Priviti cu atentie ceea ce se intampla in iarba. Este un intreg univers acolo, chiar la picioarele noastre. Copiii sunt fascinati de aceasta lume, asadar, va puteti petrece minute in sir observand universul gazelor si chiar construind povesti despre acestea.

Discutati despre moduri in care putem proteja natura si inscrieti-l la proiecte ecologie. Activitatile si proiectele dedicate protejarii naturii sunt calea cea mai buna de a le cultiva copiilor dorinta de a pastra planeta sanatoasa.

Priviti stelele si imaginati-va povesti despre univers. Mergeti la planetariu si la observatorul astronomic, atunci cand aveti ocazia. Discutati despre planete, constelatii, galaxii. Este fascinant, asa-i?


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s