Dintii de lapte: Cand apar si in ce ordine

Dintii de lapte: Cand apar si in ce ordine

Desi nu exista o regula generala pentru ritmul in care apar dintii de lapte la cei mici, stim ca ai nevoie sa stii la ce sa te astepti, macar orientativ. De aceea, in aceasta editie a emisiunii Parinti de Pici, vorbim despre primii dintisori – cand si cum apar.

Teoretic, primii dintisori erup intre 4 si 12 luni. Insa nu este obligatoriu s se intample asa pentru fiecare copil. Unii prichindei nu au niciun dinte de lapte nici la varsta de 1 an, de exemplu. Mamica Georgiana ne povesteste ca a trecut printr-o experienta similara: Nici fetita noastra nu a avut ce dinti sa arate in poze pana spre 1 an si o luna, si nici acum, la 1 an si 8 luni, nu are mai mult de 8 dinti iesiti.

In ceea ce priveste ordinea in care erup dintii de lapte, aici, este mai usor sa urmaresti procesul. Primii care ies, de obicei, sunt cei doi dinti de jos, din mijloc, adica incisivii centrali inferiori. La scurt timp dupa ei, sau chiar in acelasi timp, apar cei doi dinti de sus, tot din mijloc, adica incisivii centrali superiori.

Pana la varsta de 2 ani, cei mai multi copii pot zambi cu toti cei 20 de dinti de lapte”, mai spune Georgiana. Asculta Parinti de Pici si afla mai multe despre dintii de lapte ai prichindeilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s