Jocul de Luni: Idei de activitati pentru vacanta de iarna

Jocul de Luni: Idei de activitati pentru vacanta de iarna

Cum suntem la doi pasi de Sarbatorile de iarna, prietena emotiilor, Adriana Mitu, ne-a propus 3 idei de jocuri si activitati pentru vacanta de iarna. Toate sunt incarcate cu un strop de magie de Craciun!

Sarbatorile si vacanta de iarna sunt ocazii perfecte de a petrece timp in familie si de a ne aminti sa fim recunoscatori pentru lucrurile pe care le avem si pentru oamenii dragi din jurul nostru.

Ajuta-ti copilul sa simta mai usor cat de speciale sunt aceste momente, prin jocuri si activitati interactive. Si cine stie? Poate ca ele vor fi inceputul unor noi traditii de Craciun. Asculta podcastul si spune-ne care idee ti-a placut cel mai mult.

Jocuri si activitati pentru vacanta de iarna

Povestea de Craciun. In general alegem diferite carti cu povesti frumoase de Craciun. Cum ar fi daca, anul acesta, l-ai invita pe copil sa-si construiasca propria poveste de Craciun? Veti avea nevoie de un personaj principal : un om de zapada, un ren, un ingeras. Incepeti prin a desena personajul respectiv si alaturi invitati-l pe copil sa scrie cateva lucruri despre el. Apoi veti avea nevoie de un eveniment care sa il determine pe eroul nostru sa plece intr-o aventura. Mai adaugati si un personaj negativ si cateva personaje-ajutoare. Iar la final un element magic care il ajuta pe erou sa rezolve situatia. Puteti face o carte in care copilul sa deseneze si sa scrie propria poveste de Craciun.

Lista lucrurilor bune pentru anul 2019. Este un moment excelent sa ne gandim la lucrurile pentru care suntem recunoscatori anului 2019 si sa-i invitam si pe copii sa faca acest lucru. Daca intrebi un prescolar pentru ce este recunoscator, foarte probabil nu va sti sa raspunda. Asadar, puteti face impreuna o lista cu lucrurile bune ale anului 2019. Camd copilul este suficient de mare pentru a intelege ideea de recunostinta, incurajati-l sa scrie lucrurile pentru care este recunoscator: un lucru mic, un lucru mare, o persoana din viata sa, o surpriza placuta pe care a avut-o anul acesta, un dar frumos primit, un gest de prietenie care l-a bucurat.

Haide sa incarcam darurile cu iubire! Cum, nu stii cum se incarca darurile cu iubire, inainte de a le oferi celorlalti ? Este foarte simplu. Primul pas este sa il tii langa inima sa-ti auda cantecul. Al doilea pas este sa sufli peste el cu dragoste. Iar al treilea pas este sa iei un gand bun dupa ureche si sa-l pui in cadou. Invata-l si tu pe copil sa incarce cadourile cu iubire inainte de a le oferi, astfel incat sa pretuiasca gestul si nu doar darul oferit, sau darurile pe care le va primi la randul sau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s