Autism Voice lanseaza campania de donatii prin SMS „Cuvantul care aduce cuvinte”

Autism Voice, organizatie neguvernamentala specializata in recuperarea copiilor cu autism si formarea de terapeuti ABA, lanseaza „Cuvantul care aduce cuvinte”, prima lor campanie de strangere de fonduri prin SMS.

Initiativa are ca scop strangerea unui numar de 50.000 de sms-uri lunare pentru a acoperi costul terapiei celor 200 de copii din cele doua centre ale asociatiei.

Cei care vor sa se implice pot dona 2 euro trimitand cuvantul VOCE la numarul de telefon: 8844.

In cadrul campaniei, mai multi artisti au acceptat provocarea copiilor cu autism si si-au imaginat cum ar putea sa-si desfasoare meseria daca vocabularul lor s-ar reduce la maximum 3 cuvinte pe care micutii cu tulburari din spectrul autist invata sa le rosteasca in luni, chiar ani de terapie.

Pana acum, Marius Manole a raspuns provocarii lui Dani (5 ani) de a juca intr-o piesa de teatru folosind doar cuvintele „da masina” si „iepuras”, iar comediantul Costel a raspuns provocarii lui David (7 ani) de a face o gluma utilizand cuvintele „rosu” si „ajuta”.

„Este suficient sa ne oprim o clipa. Sa ne imaginam lumea in care un parinte se lupta sa-si salveze copilul, sa-i ofere posibilitatea de a vorbi, de a putea spune ce-l doare, de a se juca, de a merge la gradinita. intr-o lume normala, acestea sunt lucruri simple, pe care orice copil le poate face. Cand ai un copil cu autism, aceasta realitate se schimba in mod tragic. Campania <<Doneaza Voce>> este o continuare a procesului de rebranding al asociatiei pe care l-am inceput in primavara acestui an. Scopul este de a ajuta copiii cu autism sa sparga barierele de comunicare dintre ei si toti cei care-i inconjoara. Este un proiect curajos, prin care ne dorim ca fiecare copil cu autism sa aiba un viitor si o sansa la recuperare si ca fiecare parinte aflat in aceasta situatie sa nu mai aiba grija zilei de maine”, a explicat Anca Dumitrescu, presedintele Autism Voice.

Mai multe detalii se gasesc pe autismvoice.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s