Jocul de luni: Cooperarea in familie

Jocul de Luni: Cooperarea in familie

Cooperarea in familie presupune intelegere, armonie si sincronizare. Vei vedea, insa, ca nici in cele mai apropiate relatii nu ne potrivim intotdeauna asa cum ne-ar placea. Pentru a ne ajuta sa ne intelegem mai bine, Adriana Mitu, parenting trainer, ne propune doua jocuri pe cat de haioase, pe atat de utile. Descopera-le in podcastul de aici.

Cele doua jocuri pe care le-am aflat in emisiunea Happy Music cu Ruxandra si Marius urmaresc sa il ajute pe copil sa coopereze mai bine cu parintii sai. Printre alte avantaje ale activitatilor se numara:

Pentru a afla regulile jocurilor pentru cooperarea in familie, asculta podcastul de aici. De asemenea, gasesti activitatile prezentate de Adriana Mitu, in detaliu, mai jos.

Cooperarea in familie intr-un mod jucaus

Iata cele doua jocuri pentru o mai buna intelegere intre parinti si copii. Dupa ce le incercati, sa ne spuneti preferatul vostru.

Oglinda oglinjoara

Incepem prin a-i propune copilului sa jucam un joc. Il rugam sa stea in fata noastra si ii spunem ca va fi oglinda noastra. Tot ceea ce vom face, copilul va incerca sa copieze, in acelasi ritm cu noi, la fel ca intr-o oglinda. La inceput, vom face miscarile mai incet, iar apoi ritmul va fi din ce in ce mai rapid. Mai intai, parintele este liderul, iar apoi copilul va face primul miscarile si parintele il va oglindi.

Este un joc excelent pentru a creste conectarea intre parinte si copil si poate fi folosit si intre frati (in cazul unor dispute in familie) ori cu un grup mai mare.

Pentru ca jocul il va distra foarte mult pe cel mic, va propunem sa stabiliti un timp de joaca.

Mama spune sa…

Este un joc simplu, de tipul Simon Says, in care veti enumera diferite actiuni. Copilul sta la un capat la camerei, iar voi la celalalt capat si ii oferiti diferite instructiuni, pentru a ajunge la voi. Spre exemplu: sari 3 pasi in fata, fa mersul piticului 2 pasi, mergi ca un ninja 5 pasi. Ii veti explica celui mic ca atunci cand spuneti „Mama spune sa: mergi 3 pasi in fata”, el poate face miscarea respectiva. Dar, daca nu spuneti „Mama spune sa…”, copilul sta pe loc. Daca se misca, va avea nevoie sa mearga 2 pasi inapoi. Apoi schimbati rolurile.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s