Idei de jocuri pentru conectarea in familie

Stiai ca, prin joaca, iti poti invata prichindelul cum sa isi gaseasca o identitate? La Meditatii pentru parinti, iti oferim o serie de idei de jocuri prin care sa petreci timp de calitate in familie.

Un timp de calitate in familie este definit prin acele momente in care cu totii avem ceva de castigat. Copilul se bucura de atentia primita de la parinti, se dezvolta cognitiv si emotional si capata o directie. In acelasi timp, parintele trece printr-o noua etapa a copilariei, prin faptul ca descopera lumea prin ochii copilului sau.

Iar aceasta conectare din relatia parinti copii nu trebuie sa fie o corvoada pentru nimeni. (Mai tii minte cele 3 reguli simple pentru un timp de calitate in familie?) Nu inseamna sa petreci 5 ore in fiecare zi cu cel mic, ci, atunci cand esti cu puiul tau, sa ii oferi atentia ta si sa derulati impreuna activitati care sa il entuziasmeze pe copil.

Niste idei de jocuri foarte bune pentru conectarea in familie sunt cele creative. De exemplu, puteti sa incepeti un tablou mare, mare. Tu il incepi dintr-un colt, copilul tau din alt colt si va intalniti la mijloc. Alta varianta, care ii ofera copilului o identitate, este sa ii spui povesti din propria ta copilarie si din familia voastra.

Afla si mai multe idei de jocuri, de la Elena Carmen Tuca, centrul KinetoBebe & Kids, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s