Intrecere cu omidute din hartie

Jocurile in familie sau cu prietenii nu necesita neaparat multa pregatire si recuzita. Unele au nevoie doar de chef de joaca, iar altele de cateva materiale accesibile. Intrecerea cu omidute din hartie este unul din jocurile simple, distractive si usor de pregatit, care poate distra intreaga familie.

Materiale necesare:

  • hartie – alba sau colorata
  • foarfeca
  • carioca sau pix

Ca sa faci o omida cu chef de intrecere, potrivita pentru acest joc, trebuie doar sa tai o fasie de hartie de aproximativ 15-20 cm lungime si 3-4 cm latime. Impatureste apoi bucata de hartie de 5-6 ori, la fel cum ai impaturi-o ca sa faci un evantai (doar ca pe latime).

Despatureste hartia, deseneaza intr-un capat al ei doi ochi si o gura, indoaie usor colturile hartiei si iata cat de usor ai obtinut o omida din hartie!

Aliniaza omida la start, pe o suprafata neteda, alaturi de alte omidute din hartie, si da startul intrecerii! Fiecare concurent trebuie sa sufle catre omida sa, pentru a o face sa se deplaseze catre linia de finish.

Intrecerea cu omidute din hartie e foarte amuzanta pentru cei mici, dar e si o ocazie excelenta de a le testa si antrena copiilor capacitatea pulmonara.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s