3 jocuri de jucat in 3 minute

Cele mai frumoase si mai distractive jocuri sunt cele pe care le poti juca oricand si oriunde si care nu-ti solicita foarte multa recuzita. Asa credem noi ca sunt si cele trei jocuri de mai jos, pentru care ai nevoie de putine materiale, dar de multa viteza, pentru ca sunt contracronometru – ceea ce le face foarte distractive.

Zaruri in echilibru

Un joc pe care il apreciem pentru ca ii incurajeaza pe copii sa se concentreze si sa isi controleze miscarile si corpul.

Ai nevoie de cateva zaruri medii, de cate un bat de inghetata (sau de o spatula de lemn) pentru fiecare concurent si de un ceas cu cronometru (da, si acesta este un joc contracronometru).

In ce consta jocul:

Fiecare concurent trebuie sa tina in gura un capat al batului de lemn si sa incerce sa aseze, in capatul celalalt, cat mai multe zaruri unul peste altul. Castiga cel care reuseste sa aseze si sa tina in echilibru cat mai multe zaruri la finalul unui minut.

Lipeste post-it-uri!

Ai nevoie de un carnetel cu post-it-uri, un voluntar care sa se lase „decorat” cu post-it-uri si un ceas cu cronometru.

Cum se joaca:

Fiecare concurent primeste un carnetel cu post-it-uri si are la dispozitie un minut pentru a lipi cat mai multe post-it-uri pe voluntarul din fata sa.

Iti recomandam sa ai pe aproape si un telefon sau aparat foto cu care sa-i fotografiezi pe participantii acoperiti cu hartiute colorate.

Intrecere cu pom pomi

Un joc amuzant pentru care ai nevoie de o masa, putina banda adeziva, paie de plastic si cativa pom-pomi (acele bilute pufoase si colorate). Pentru inceput, marcheaza spatiul de joc lipind cate o fasie de banda adeziva de o parte si de alta a mesei (de preferat pe latime).

Aseaza apoi cativa pom pomi pe masa, intre cele doua fasii de banda adeziva. Spatiul de joc este gata. Acum ofera-i primului concurent un pai si porneste cronometru. Va avea la dispozitie un minut pentru a sufla cat mai multi pom pomi de pe masa, folosindu-se de pai. Castiga concurentul care a reusit sa dea jos de pe masa cat mai multi pom pomi.

Sursa: pagingfunmums.com

Ce joc ti se pare mai distractiv? Ne poti spune folosind rubrica de comentarii de mai jos.

Daca iti plac intrecerile contracronometru, iti recomandam si alte jocuri asemanatoare:

Intrecere cu bomboane colorate

3 jocuri cu pahare de plastic

Trei jocuri dulci contracronometru


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s