3 jocuri cu pahare de plastic

Stiai ca poti improviza o multime de jocuri folosind pahare de plastic? Pe cat sunt de simple si accesibile, pe atat sunt de distractive atunci cand le joci cu familia sau prietenii. Te poti convinge de asta incercand cele trei jocuri cu pahare de plastic pe care ti le prezentam mai jos:

Darama paharele cu balonul!

E un joc foarte amuzant desfasurat sub forma unei intreceri contra cronometru. Participantii au la dispozitie un minut ca sa darame 10 pahare de pe masa folosind un balon. Ai nevoie, asadar, de:

  • 10-15 pahare de plastic
  • Un balon
  • Un ceas cu cronometru
  • O masa
  • Optional: o foaie si un pix (pentru a nota timpii inregistrati de concurenti)

Aliniaza paharele pe masa, la 10 centimetri de margine. Fiecare concurent are la dispozitie un minut pentru a darama cele 10 pahare de pe masa folosind un balon. Cum? Sufland in balon si indreptandu-l apoi spre pahare, astfel incat aerul din balon sa impinga paharele dincolo de margine si sa cada. Castiga cel care a reusit sa impinga cat mai multe pahare in decurs de un minut. Ti se pare usor? Porneste cronometrul!

Construieste si strange piramida

Un joc de testat viteza si dexteritatea, pentru care ai nevoie de:

  • 21 de pahare
  • Un cronometru
  • O masa

Paharele se pun intr-o singura stiva pe masa. Dupa ce porneste cronometrul, concurentii trebuie sa ridice o piramida din pahare, ca in imaginea de mai jos (baza de 6 pahare, fiecare din urmatoarele niveluri cu un pahar mai putin). Dupa ce au ridicat piramida, trebuie sa stranga la loc paharele intr-o singura stiva. Atat construirea piramidei, cat si strangerea paharelor trebuie sa se incadreze intr-un minut. Castiga cel care inregistreaza timpul cel mai mic.

piramida-din-pahare

Paharul diferit sus!

Un joc pe care il puteti juca oriunde si oricand aveti chef de o intrecere haioasa contra cronometru.

Materiale necesare:

  • 39 pahare de plastic identice si 1 pahar de plastic diferit pentru fiecare concurent
  • Un cronometru

In ce consta jocul: fiecare concurent primeste cate 40 de pahare asezate unul in altul, ultimul pahar – adica cel de jos –  fiind paharul diferit (poate avea alta culoare sau ii poti face un semn cu un marker, sa il deosebesti de celelalte).

Cand se porneste cronometrul, concurentii trebuie sa ia ultimul pahar de sus si sa-l puna in partea de jos a stivei, pana cand paharul diferit ajunge sa fie primul de sus. Atentie, insa! De-a lungul intrecerii, concurentii trebuie sa-si foloseasca mainile alternativ, adica sa ia un pahar cu mana stanga, apoi pe urmatorul cu mana dreapta, iar cu mana stanga, si tot asa.

 

Ce joc i-a placut mai mult copilului tau? Scrie-ne in rubrica de comentarii de mai jos! 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s