Ateliere gratuite pentru copii la Ziua Portilor Deschise - Scoala Gimnaziala Nr. 5

Ateliere gratuite pentru copii la Ziua Portilor Deschise – Scoala Gimnaziala Nr. 5

Copiii care vor incepe in toamna clasa pregatitoare sunt asteptati sambata, 10 martie, la ateliere gratuite de desen, modelaj si stiinta distractiva la Scoala Gimnaziala Nr. 5 din Bucuresti, care isi deschide portile pentru ei si famiile acestora.

In Ziua Portilor Deschise, atelierele vor avea loc in intervalul 10:00-13:00, iar in timpul desfasurarii acestora parintii vor putea discuta cu profesorii oferta educationala a scolii pentru anul urmator si proiectele educationale in care Scoala Gimnaziala Nr. 5 este implicata.

Suntem preocupati de abordari de lucru cu copiii supradotati, avem un program de robotica educationala scolara, suntem interesati de metode moderne de predare a limbilor straine sau de integrarea la clasele din ciculul primar a activitatilor din aria STEAM, adica stiinta, tehnologie, inginerie, arta, matematica. Ii asteptam pe parinti pentru a le povesti detalii despre acestea”, a spus prof. Cornelia Ghita, directorul Scolii Gimnaziale Nr. 5.

Vizitatorii pot asista la ateliere demonstrative de robotica educationala sustinute de elevii implicati in proiectul european Erasmus+ „Innovation starts with action! STEAM” sau sa discute cu elevii din ciclu gimnazial despre experienta si parcursul lor educational in aceasta scoala sau despre cartile scrise de colegii lor in ultimii ani.

In ultimii doi ani elevii scolii au fost implicati in evenimente internationale ca: Hour of Code, Code Week,  European Robotics Week, desfasurand ateliere conduse de profesorii Magda Cojocea, Ana Gheorghe si Irina Petcu.

Un obiectiv principal al scolii noastre este acela de a oferi elevilor acces la cele mai noi intrumente educative, de ceea punem un mare accent pe implicarea acestora in diverse proiecte educationale. Astfel, in prezent implementam trei proiecte Erasmus+, Integrating STEM with CLIL, Innovation starts with action! STEM si Our work to extract ORES, cu ajutorul carora am reusit sa dotam scoala cu softuri educationale de ultima generatie. Ne implicam si la nivel local prin implementarea a doua proiecte din Calendarul Activitatilor Educative Municipale: Folclorul – tezaur al culturii nationale si Matematica de 5 stele. Am langa mine o echipa dinamica si entuziasta, iar impreuna incercam sa asiguram un proces educativ de calitate”, a precizat prof. Irina Petcu, coordonatorul de proiecte si programe al scolii.

Vizitatorii sunt asteptati intre 930 si 1330, in Calea Victoriei Nr. 114, la Scoala Gimnaziala Nr. 5 din Bucuresti. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul scolii: www.scoala5cp.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s