Insomnia in sarcina: Cauze si solutii

Insomnia in sarcina: Cauze si solutii

Multe femei insarcinate au probleme cu somnul, mai ales in ultimul trimestru. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce cauzeaza insomnia in sarcina si cum poti rezolva problema.

Mona Ciurezu, psiholog si specialist in somn, spune ca, potrivit studiilor de specialitate, 97% din gravide se trezesc noaptea, din diverse cauze. Problemele de somn din timpul sarcinii pot fi cauzate fie de un disconfort fizic, burtica tot mai mare devine destul de incomoda si nevoia de a merge la baie este tot mai acuta, fie din cauza starilor de neliniste si teama.

Oricare ar fi cauza pentru insomnia in sarcina, este important, atat pentru graviduta, cat si pentru bebe, sa stii cum sa treci peste momentele de nesomn, fara a lua medicamente. Iata cateva sfaturi.

Solutii pentru insomnia in sarcina

Daca problemele de somn au legatura cu gandurile tale, sfatul Monei Ciurezu este sa iti concentrezi atentia asupra corpului tau si sa practici respiratia abdominala, pentru a-ti goli mintea de nelinisti.

Daca nici asa nu reusesti sa adormi, ridica-te din pat si citeste o carte si intoarce-te cand simti ca te ia somnul. (Atentie! Televizorul sau alte dispozitive nu se pun, pentru ca ecranele iti amplifica starea de insomnie si agitatie.)

Tu te-ai confruntat cu insomnia in sarcina? Spune-ne in rubrica de comentarii cum ai trecut peste acest episod.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s