Festivalul Boovie ajunge la a saptea editie

Asociatia Grow Up Project, impreuna cu Colegiul National Pedagogic „Spiru Haret“, ambele din Focsani, au dat startul celei de-a saptea editii a Boovie® – festival-concurs international de book-trailere, destinat elevilor de gimnaziu si de liceu din intreaga tara, dar si de peste hotare.

De-a lungul celor sase editii organizate pana acum, echipa festivalului si elevii participanti au demonstrat ca literatura si filmul fac echipa buna, Boovie® devenind cel mai mare festival-concurs din Romania destinat elevilor.

Boovie 7.0 se va desfasura in perioada 15-17 iulie 2022 la Focsani si le ofera tinerilor sansa de a-si asuma roluri de cititori implicati si constienti, actori, scenaristi, regizori sau cameramani, cu scopul de a crea legaturi si de a provoca participantii sa isi forteze limitele imaginatiei intr-o maniera moderna.

Inscrierile in concurs se fac intre 28 ianuarie – 8 Martie 2022. Pe 10 martie, echipele isi vor putea selecta cartea dorita pentru book-trailer, iar produsul final urmeaza sa fie trimis pentru concurs pana la data de 1 Iunie.

Festivalul figureaza in Lista competitiilor pe discipline scolare, sportive si proiecte educative internationale si nationale in anul scolar 2021-2022, cuprinsa in Ordinul Ministrului Educatiei 3066/27.01.2022.

Regulamentul si detalii despre concurs se vor regasi pe site-ul Boovie® – www.boovie.ro si pe toate conturile de social-media ale festivalului.

Festivalul-concurs Boovie a luat nastere in 2015, atunci cand profesorul Carmen Ion, de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret“, a decis sa-i provoace pe elevi sa citeasca. Nu sub amenintarea unor note, nu cu promisiunea unor medii mai bune, ci cu ideea realizarii unui trailer.

Carmen Ion este si unul dintre liderii anului 2021 in educatie prin povesti la Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi 2022.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s